21 Ocak 2009 Çarşamba

Çürüme tiyatroyla sınırlı değil; her yerde var!

Çölaşan başlamadan kovuldu


"Sen Habertürk gazetesinin ağır topu olacaksın" diye transfer edildi. 4 ay binlerce dolar maaş aldı. Ve kovuldu

Vatan gazetesi, Ciner Grubu'nun çıkartacağı Habertürk gazetesi için transfer edilen Emin Çölaşan'ın 4 ay boyunca maaş ödendkten sonra işine son verilmesinin ardındaki nedenin 'nükleer santral ihalesi' olduğunu savundu.

4 ay boyunca maaşı ödendi

Yeni gazete çıkarmak için hazırlıklarını sürdüren Turgay Ciner’in “Sen bizim gazetenin ağır topu olacaksın” diyerek transfer ettiği Emin Çölaşan ile yolların aniden ayrılmasının perde arkasında nükleer santral ihalesinin olduğu konuşuluyor. Turgay Ciner, Emin Çölaşan’ı yeni çıkacak gazetesinde yazar olması için ikna etmişti. Hatta Çölaşan’a 4 ay boyunca maaşı ödendi ve kendisine de Volvo markalı lüks bir araç tahsis edildi.

İhale için mi Çölaşan gözden çıkartıldı?

Ancak Ankara kulislerinde nükleer santral ihalesi sürecinde, Emin Çölaşan’ın Ciner’in çıkaracağı gazetedeki yazarlığı birlikte konuşulmaya başlandı. Transfer hükümet çevrelerinde, “Nükleer ihale peşinde olan bir işadamı Emin Çölaşan gibi bir yazarı transfer eder mi? Ciner, nükleer ihaleyi kazanabileceğine ihtimal veriyor mu?” şeklinde yorumlandı.

Bu yorumları duyan ve nükleer santral ihalesinden olmak istemeyen Ciner’in de Emin Çölaşan ile yollarını derhal ve gerekçe belirtmeden ayırdığı belirtiliyor.

(Kaynak: ensonhaber.com)