31 Ocak 2009 Cumartesi

Korsan devlet İsrail'in dişi akbabası konuşuyor!

Livni, Gazze'deki "faaliyetlerine" devam etme tehdidi savurdu.


Biz, bu siteyi tiyatroyla ilgilenenler için yayınlıyoruz. Ancak, tiyatro ölülere değil; dirilere hizmet ettiği için, ölüm kusan makinalaşmış insanların ruh durumlarını da gündeme getirmek zorundayız. Tiyatro sanatının politikadan uzak duramayacağını bildiğimizden, zaman zaman tiyatroyla ilgisizmiş gibi duran haberleri de sitemize taşıyoruz.

Sözle değil; silahla işini yapan korsan devlet İsrail'in karşısında sözün ne denli caydırıcılığı var? Bu sorunun yanıtı, bizce Filistin halkı ve bu halkın siyasal önderi Hamas'ın ellerinde. Bir de uluslararası dayanışma ruhuna sahip insanların...

Bu konuyla ilgili soL gazetesindeki haberi okuyunuz. (HB)


İsrail: Yeniden saldırabiliriz


İsrail ordusu Hamas militanlarının ülkenin güneyine roket attığını bildirdi. Dışişleri Bakanı Livni ve Savunma Bakanı Barak dünkü açıklamalarında Gazze'yi yeniden vurabileceklerini söylemişti.

soL (HABER MERKEZİ) İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki Hamas militanlarının, ülkenin güneyine roket attığını bildirdi. İsrail ordusundan yapılan açıklamaya göre, roket Aşkelon yakınına düştü, olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Öte yandan İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, Hamas ile anlaşmaya karşı olduklarını belirterek Gazze'deki "faaliyetlerine" Hamas'ın İsrail'in ciddiyetini anlayıp anlamadığını test etmek için son verdiklerini, gerekirse yeniden operasyon düzenleyeceklerini söyledi. Peres Akademi Merkezi'nde dün yaptığı konuşmada Livni, Hamas'a karşı bir anlaşmadan değil "kararlılık ve caydırıcılıktan" yana olduğunu kaydetti.

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak da dün Kanal 10 televizyonuna yaptığı açıklamada Hamas'ın roket saldırılarına hazırlıklı olduklarını ancak örgütün mevcut ateşkese uyacağına inandığını söylemişti. Barak "Hamas'ı vurmamız gerekirse tekrar vururuz" demişti.

İsrail'in Gazze'ye yönelik üç hafta süren saldırılarında, 400'ü çocuk, 700'ü sivil olmak üzere yaklaşık 1300 Filistinli ölmüştü. İsrail 18 Ocak'ta ateşkes ilan etmişti. 22 gün süren Gazze işgalinde Hamas'ın attığı roketler sonucu 10 İsrail askeriyle 3 sivil hayatını kaybetmişti.

(Kaynak: soL)