5 Ocak 2009 Pazartesi

TAKSAV'ın 12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Talat Sait Halman'a "Emek Ödülü" verdiği bir süreçte, Mehmet Esatoğlu, Nazım Hikmet sunuculuğu yapıyor

Foto: Mehmet Esatoğlu (soldaki)


Doğum gününde Kadıköy’de Nazım Hikmet gecesi

Şair ve yazar Nâzım Hikmet, 107. doğum gününde Kadıköy’de anılıyor. Konuşma, sinevizyon, şiir seslendirmesi, oyun gösterimi ve müzik dinletilerinin yer alacağı etkinliğe çeşitli dallardan sanatçılar katılıyor.

Oyuncu Mehmet Esatoğlu‘nun sunumunu yapacağı etkinliğin konuşma bölümlerinde şair Sennur Sezer “Umut ve Direnç Şairi Nâzım Hikmet”i, yazar Adnan Özyalçıner ise “Yazar olarak Nâzım Hikmet”i anlatacak. Yazar Güngör Gençay‘ın ” Nâzım Hikmet’in Edebiyatımız Üzerindeki Etkileri”ni ele alacağı gecede araştırmacı Tahir Şilkan, “Nâzım Hikmet’in Romanında İnsanlığın Hali”, yazar Ahmet Ahmedov da “Rusya’da Şair Nâzım” başlıklı konuşmaları yapacaklar.

Dinleti bölümünde Sadık Gürbüz, Ufuk Karakoç türküleriyle etkinliğe katılırken, Masalın Aslı Müzik Topluluğu, Nâzım Hikmet’in şiirlerinden bestelenmiş şarkılar sunacak.

Gecenin şiir-gösteri bölümünde ise oyuncu Aslı Öngören ve Zafer Diper, “Taranta Babu’ya Mektuplar” adlı yapıtı yorumlayacaklar.

Ayrıca oyuncu Suat Oktan “Kuvâyi Milliye”den bir bölümü seslendirecek.

Mehmet Eryılmaz‘ın çektiği - “Nâzım Hikmet Şarkıları Belgeseli”nden bölümler ise sinevizyon gösterimi’nde yer alacak..

Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek etkinlik 15 Ocak 2009 perşembe akşamı saat 20.00 de başlayacak.

(Kaynak: istanbul alternatif tiyatrolar platformu - girişim)