5 Ocak 2009 Pazartesi

İsrail Savaşmıyor İnsanlığı Yok Ediyor


İsrail saldırılarını durdurana kadar “insanlık nöbeti”ndeyiz!

27 Aralık’ta başlayan bombardımanın ardından önceki gece İsrail ordusu, onlarca tank ve binlerce askerle karadan Gazze Şeridi’ne girdi. Daha şimdiden kara harekâtında ölen Filistinlilerin sayısı 50’yi geçmiş durumda. Bunlardan 12’si çocuk. 9 gün önce hava bombardımanıyla başlayan İsrail saldırılarında yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı 500’ü, yaralılarınki 2 bin 400’ü aştı.

Hedef, iddia edildiği gibi Hamas’ın füzeleri değildir. İsrail, Filistin halkının iradesine saldırmaktadır. İsrail, Filistinlileri yok etmeye çalışmaktadır. Bu savaş, Siyonist İsrail rejimiyle Filistin halkı arasındadır.

Dünyaya açılan tek kapısı kapatılmış, havadan ve karadan bombardıman altında tutulan, dört bir koldan sıkıştırılmış Filistin halkı, 365 km2'lik küçücük bir toprak parçasında direniyor ve insanlık onuruna sahip çıkıyor.

Bu bir savaş değildir. İsrail, savaşmamaktadır.

İsrail, insanlığı ve değerlerini yok etmektedir.

Türkiyeli barışseverler, Filistin halkının direnişini selamlamaktadır. Filistin halkının direnişi, emperyalizmin kontrolünde bir katliama dönüşen bu saldırılar karşısında insanlığa ve değerlerine sahip çıkma mücadelesidir.

AKP Hükümeti, hamaseti bırakıp sarf etmekte olduğu sözlerin hakkını vermelidir. İşbirlikçi Arap rejimlerinin başkanlarıyla görüşerek ya da AB ülkelerinin liderleriyle telefon teatisi yaparak İsrail’in durdurulamadığı ortadadır. İsrail Filistinlileri katlettikten sonra Türk askeri, bölgeye ne yapmak için gönderilecek?

AKP Hükümeti, şimdiye kadar söylediklerinde bir miktar samimiyse İsrail’in durdurulması için gerçek yaptırımlar uygulamaya başlamalıdır. Gazze’yi bombalayan İsrailli pilotların Konya’da eğitim görmesine olanak sağlayan “Askeri Eğitim ve İşbirliği Anlaşması”nın feshedilmesi iyi bir başlangıç noktasıdır.

Barış Derneği, Türkiye Komünist Partisi'nin "İnsanlık Nöbeti" başlığıyla halka yaptığı çağrıyı desteklemekte ve tüm barışseverleri Ankara'da İsrail Büyükelçiliği, İstanbul'da Başkonsolosluk binası ve diğer bazı kentlerde merkezi noktalarda tutulacak olan "İnsanlık Nöbeti"ne katılmaya davet etmektedir.

Barış Derneği