28 Ocak 2009 Çarşamba

AKP'li Kadir Topbaş'ın emriyle Muhsin Ertuğrul'un koltuğunu işgal eden Skandallar Kralı Kazmacıbaşı, genç yazarların da eleştirilerine maruz kalıyor!

AKP'li Kadir Topbaş tarafından sıcacık koltuğa oturtularak, Şehir Tiyatroları'nı uçuruma sürükleyen Kazmacıbaşı, özellikle "Yedi Tepeli Aşk skandalı"yla gündemdeki yerini koruyor. Tiyatro Dünyası Internet sitesinde yazmaya başlayan genç yazar Yurdagül Yurtseven, Kazmacıbaşı'nın Skandallar Kralı olduğunu anlamış olacak ki, o da Kazmacıbaşı'na eleştiri getirmeye çalışıyor. Yurtseven'in yazısını okumakta yarar var. (HB)


Nâzım Hikmet Zaten Memleket ve Sahneler Sansürlenmesin


Yurdagül Yurtseven
28 Ocak 2009


(...)

Şehir Tiyatroları yönetiminin çalışma şekline bir türlü anlam veremiyorum. Her kurumun bir koordinasyon şekli vardır. Her tiyatronun repertuar bölümü olduğu gibi. Bu bölüm, oyunun oynanmasına karar verir. Ve oyunlar burada incelenirken: "Oyun içindeki bazı cümleler toplum üzerinde olumsuz birtakım tepkilere yol açabilir." diye hiç mi düşünülmez ve tartışılmaz? Diyelim ki bu bölüm gözden kaçtı; yönetmen ve oyuncular da mı fark etmedi? "Yahu biz bu cümleyi söylersek tepki alabiliriz…" diye.

(...)

(Kaynak: Tiyatro Dünyası)