4 Ocak 2009 Pazar

TAKSAV'ın 12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Talat Sait Halman'a "Emek Ödülü" verdiği bir süreçte, Zaman yazarı Hüseyin Sorgun'dan faşizan bir öneri!

Faşizmin inkişaf etmesi için tahkimat tatbikatlarını arttıran tiyatro askerleri, envai çeşit malzemeyle temaşa san'atını imhaya meyleniyorlar.

"Sol"dan,Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) 12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Talat Sait Halman'a "Emek Ödülü" verirken, "sağ"dan, Zaman gazetesi tiyatro yazarı Hüseyin Sorgun, düzeysiz oyun (Örnekse bakınız: "Çığ" -Лавина-) yazarlarının pazar payını arttırdıkları bir süreçte, faşizan emellerini gizlemeyi düşünmeden, "(Buna Shakespeare de dahil...)" diyerek, evrensel değere sahip yazarların yasaklanmasını isteyebiliyor! Yeşil faşizm ruhuna sahip Zaman gazetesinde yayınlanan Hüseyin Sorgun'un yazısına link veriyoruz. Okuyunuz. (HB)


(...)

"Bir öneri ile bitirmek istiyorum: Bir süreliğine Türkiye'de uyarlamalar dâhil yabancı oyunlar oynanmamalı (Buna Shakespeare de dahil...) ve kendi yazarlarımızın ürettikleri ne varsa bir kez daha gözden geçirilmeli. Yeni yazarların oyun yazmaları konusunda ısrarcı olunmalı."

(...)


(Bakınız: Sorgun, "İn, çık hepsi 39 Basamak!..")

***

Oyun'un notu: ayrıca bakınız; "Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf'ın (TAKSAV) 12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Talat Sait Halman’a verdiği 'Emek Ödülü' haber linkleri"