19 Ocak 2009 Pazartesi

Yazarlar, İsrail'in sınırına yığınak yapıyor!

Avukat, şair, romancı, sinemacı, Türkiye Pen Merkezi Genel Sekreteri Sabri Kuşkonmaz da katılıyor


Yazarlar, sadece yazsalar da, önemli bir iş yapmış olurlar. Ancak, yazmayla yetinmeyip müdahaleci davrandıklarında, daha bir sempatiyle bakılıyor yazarlara.

İsrail, Amerika'nın piçi olarak dünyaya gelen bir devlet. İsrail, Filistinlileri hunharca katlediyor.

Yazma eyleminin yetersiz kaldığını duyumsayan yazar ve yazar örgütleri, Filistinlilerin katledilmesine karşı eyleme geçiyor. İçerisinde Sabri Kuşkonmaz'ın da bulunduğu bir grup yazar, tanklarıyla olmasa da, kalemleriyle İsrail sınırına dek dayanma kararında. Onların bu kararlılıklarını buradan selamlıyoruz. (HB)


Yazarlar Suriye yolunda


Türkiye PEN Merkezi ve Türkiye Edebiyatçılar Derneği üyeleri, Filistin saldırılarını protesto etmek için yola çıkıyor.

21 Ocak’ta Antakya’dan Suriye’ye geçecek heyette, Türkiye Edebiyatçılar Derneği Genel Başkanı Gökhan Cengizhan, Türkiye PEN Merkezi Genel Sekreteri Sabri Kuşkonmaz, Türkiye Yazarlar Sendikası 2. Başkanı Mustafa Köz, Türkiye PEN Merkezi Hapisteki Yazarlar Komitesi Başkanı Halil İbrahim Özcan, Tarih ve Toplum Bilimleri Enstitüsü Başkanı Zeki Tombak, Türkiye Edebiyatçılar Derneği Antakya Temsilcisi Murat Altunöz ve Türkiye Edebiyatçılar Derneği Heyet Sorumlusu Bereket Kar yer alıyor. Heyet, sürgündeki Filistinli gazeteci ve yazar örgütleriyle birlikte, İsrail sınırına, Golan’a ve Kunaytra’ya gidecek.

(Kaynak: Milliyet)