17 Aralık 2008 Çarşamba

Kadıköy Belediyesi, ikiyüzlülük yapıyor!

Aşağıda sunduğumuz "Kadıköy'de Brecht'le Buluşma" haberini okumadan önce, "'Kadıköy Belediyesi sendika düşmanı'" başlıklı haberin spot yazısını okuyunuz:

.........."Bayram tatiline saatler kala sendikal örgütlenmeye öncülük ettikleri için işten çıkartılan Kadıköy Belediyesi Sağlık Polikliniği çalışanları bugün poliklinik önünde bir basın açıklaması yaptılar. İşten çıkartılan çalışanlar bugün eşyalarını almak için bile binaya sokulmazken 3 kişinin de sendikaya üye oldukları için 'sürgün edildiği' öğrenildi."

(Bkz: "Sosyal demokratların ikiyüzlülüğü sürüyor")

Bertolt Brecht, hangi sınıfı temsil ediyordu? Emekçi sınıfı. Kadıköy Belediyesi, hem de bayram tatiline saatler kala kimleri, niçin işten uzaklaştırdı? Emekçileri, sendikal örgütlenmeye öncülük ettikleri için.

"Kadıköy'de Brecht'le Buluşma"yı kim organize ediyor? Kadıköy Belediyesi. Emekçileri, hem de bayram tatiline saatler kala kim işten uzaklaştırıyor? Kadıköy Belediyesi.

Peki, aşağıda adları bulunan kişiler (Mehmet Esatoğlu, Mutlu Parkan, Metin Balay, Zafer Diper, Sarper Özsan, Arzu Akın, Timur Ölkebaş, Hale Üstün, Ogün Seyrekel, Yılmaz Onay, Kemal Özer, Catharina Weithaler, Dilruba Saatçi, Murat Aygen, Ani İpekkaya), Kadıköy Belediyesi'nin, hem de bayram tatiline saatler kala emekçileri işten uzaklaştırdıklarını biliyorlar mı? Biliyorlarsa, Brecht'le Buluşma akşamında bu durumu dile getirecekler mi? 24 Aralık 2008 günü göreceğiz.

Tiyatro Dünyası sitesinden aktarıyoruz. Okuyunuz:


Kadıköy’de Brecht’le Buluşma


Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği yazar, yönetmen, kuramcı, şair, Alman yazar Bertolt Brecht’i anma gecesi 24 Aralık 2008 akşamı yapılıyor.

Oyun gösterimi, müzik ve şiir dinletileri, konuşmalar, sinevizyon gösterisinin yer alacağı etkinliğe toplam 15 sanatçı katılıyor.

Oyuncu Mehmet Esatoğlu’nun sunumunu yapacağı etkinlikte Brecht kuramı üzerine öğretim üyesi Prof. Dr. Mutlu Parkan ve yazar, yönetmen Prof. Dr. Metin Balay birer konuşma yapacaklar.

Dünyada üretilmiş Brecht oyunlarından görüntülerin ardından oyuncu ve yönetmen Zafer Diper, Brecht’in şiirlerinden örnekler sunacak.

Besteci Sarper Özsan, Brecht oyunlarına ürettiği müziklere yaklaşımını anlatırken oyuncu Arzu Akın da örnekler seslendirecek.

Tiyatro Simurg oyuncuları Timur Ölkebaş, Hale Üstün ve Ogün Seyrekel’in Brecht’in “Üç Kuruşluk Opera”sından sunacakları bir bölümle devam edecek etkinlikte yazar, yönetmen ve kuramcı Yılmaz Onay sanatçının politik tutumunu ve duruşunu, şair Kemal Özer’de onun şiirinin ve estetik yaklaşımının ülkemizdeki edebiyat alanına etkilerini anlatacak.

Brecht gecesinin müzik bölümünde ise biri yabancı, diğerleri yerli üç sanatçı var. Alman sanatçı Catharina Weithaler, oyuncu Dilruba Saatçi ve Murat Aygen Brecht’in değişik oyunlarından şarkılar seslendirecekler.

Bertolt Brecht gecesi tiyatro alanımızın deneyimli oyuncusu Ani İpekkaya’nın “Cesaret Ana ve Çocukları” oyununun sahnelendiği günlere dair anıları ve sunumu ile noktalanacak.

Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek etkinliğin başlama saati 20.00.

(Kaynak: Tiyatro Dünyası)