26 Aralık 2008 Cuma

Fevzi Günenç bildiriyor / 1

Gaziantep’te ilginç bir tiyatro olayı


Otuz beş yıl önce birer lise öğrencisiydiler. Edebiyat öğretmenleri Elvan Atay, bir tiyatro delisiydi. Yetenekli öğrencilerine her ders yılı sonunda çağdaş bir oyun sahnelettirirdi.

O yıl da “Midas’ın Kulakları”nı oynamışlardı. Oyunda berber rolünü oynayan, birkaç dönem Baro Başkanlığı da yapmış olan Avukat Hayri Girişken’di. Sınıf arkadaşı şair Ercüment ile bir söyleşi sırasında konu dönüp dolaştı, tiyatroya geldi. O eski günleri özlemle andılar.

Sonra biri: “Neden bir nostalji yaşamıyoruz?” diye sordu. Fitil ateşlenmişti. O yılların on sekiz yaşındaki, bugünün orta yaştan ihtiyarlığa ilk adımını atmış olan yürekleri, genç iki delikanlı koları sıvadı.

Öğretmenleri Elvan Atay’ı ikna etmeleri kolay olmadı. Ama oldu. Fitilin ateşlendiği günün ürününü yarın alıyoruz: 27 Aralık 2008 Cumartesi akşamı saat 20.00’de özel konuklara ilk gösteriyi yapacaklar. Umarım oyunun yazarı Sayın Güngör Dilmen de davetliler arasındadır.

İki gün sonra 29 Aralık Pazartesi 15.00 ile 20.00’de halka açık iki gösteri daha yapacaklar.

Gaziantep Lisesi Mensupları Derneği adına gerçekleştirilen etkinlik, Gaziantep Üniversitesi AKM Salonu'nda yapılıyor. Ulaşabilecek her tiyatrosever oyuna davetlidir.

Tiyatro böyle bir şey işte… Duyduk duymadık demeyin.

Sevgi…

***

Oyun'un notu: bakınız;
"Fevzi Günenç bildiriyor / 1"
"Fevzi Günenç bildiriyor / 2"