6 Aralık 2008 Cumartesi

DT'de yılın son oyunu Bertolt Brecht'den


Yıl boyunca, "Tiyatro her yerde" sloganıyla, Türkiye genelinde 1,5 milyonu aşkın tiyatro severle buluşan Devlet Tiyatroları, 2008'e Bertolt Brecht'in "Galilei'nin Yaşamı" adlı oyunu ile veda edecek.

ANKA
Ankara - Sanat sezonu henüz sona ermemiş olmasına karşın, bölge ve turne oyunlarıyla ülkenin her köşesine ulaşan Devlet Tiyatroları, 2007'den 2008'e kadar geçen bir yıllık sürede 1,5 milyonu aşkın seyirciyle buluştu.

Devlet Tiyatroları, Başkentte ise 2008'e Bertolt Brecht'in "Galilei'nin Yaşamı" adlı oyunu ile veda edecek. "Galilei'nin Yaşamı", Ankara Devlet Tiyatrosu'nun sahneleyeceği yılın son oyunu olacak.
Tarihi bir kişilik olan Galilei'den yola çıkılarak, "Bilime baskı yapılmalı mı? Bilimin amacı ne olmalıdır?" gibi sorulara yanıtların arandığı oyun, 10 Aralık Çarşamba günü, Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesi'nde izleyenlerin karşısına çıkacak. Sezonun yeni oyunları arasında bulunan "Galilei'nin Yaşamı", 10 Aralık'taki prömiyerinin ardından 20 Aralık'a kadar aynı sahnede izleyenlerini bekliyor olacak.

Galilei'yi Tamer Levent canlandırıyor

Dünyaca ünlü şair ve oyun yazarı Bertolt Brecht'in kaleme aldığı ve Erhan Gökcü'nün (Oyun'nun notu: Gökcü olacak.) yönettiği oyunda, müzik Hanns Eisler, dekor tasarımı Aydan Çınar, giysi tasarımı Nalan Türkoğlu, ışık tasarımı Ersen Tunççekiç ve koreografi İhsan Bengier tarafından hazırlandı.

Kalabalık bir oyuncu kadrosunun yer aldığı oyunda Galilei'yi TOBAV Başkanı Tamer Levent canlandırırken, eserde Rengin Samurçay, Çetin Azer Aras, Serdar Kayaokay, Alper Tazebaş, Yavuz Sepetçi, Şemsettin Zırhlı, Fuat Çiyiltepe, Volkan Benli, Ersin Ayhan, Özlem Tokaslan, Pervin Bağdat, Bahadır Tunç, Koray Alper, Hande Keçeci, Çağlar Maçkalı, Tülay Sarıca, Sahir Tamer, Eşref Pişirici rol alıyor.
.
(Kaynak: Cumhuriyet)