3 Aralık 2008 Çarşamba

Mehmet Tekkanat bildiriyor


“Haydi biraz da edebiyat konuşalım”
.
.
Özcan Karabulut ve Saba Kırer Mersin'de.
.
.
Türk edebiyatının iki önemli yazarı, Özcan Karabulut ve Saba Kırer okurlarıyla buluşmak ve sohbet etmek için Mersin’e geliyor.
.
Martı Kitabevi’nin davetlisi olarak, 6 Aralık Cumartesi günü; Martı kitabevi kafeteryasında kitapseverlerle edebiyat, kitap, öykü konu başlıklı bir sohbet yapacak olan Özcan Karabulut, 1958 Adana doğumlu ODTÜ'de istatistik okudu. 1979-1982 döneminde ODTÜ Edebiyat Kulübü'nün başkanlığını yaptı. Edebiyatçılar Derneği'nin kurucularından ve eski başkanlarından olan Özcan Karabulut'un öykü kitapları ise şöyle: Karşı Öyküler (1984), Hüzünle Bazı Günler (1990), Baştan Sona Yalnızlık (1997), Belki de Kaybeden Zaman (1998). Karabulut, ayrıca sunup yönettiği söyleşileri "Her Pazartesi Edebiyat Konuşmaları" adıyla yayına hazırladı. Ankara Öykü Günleri'nin kurucusu, 14 Şubat Dünya Öykü Günü'nün fikir babası ve başlatıcısı.
.
Daha önce edebiyat eleştirilerinden tanıdığımız Saba Kırer, ilk kitabı ile edebiyata yeni bir soluk getiren bir yazarımız. Aynı zamanda eleştirmen. Hürriyet Gösteri Sanat, Cumhuriyet Kitap ve Kitap-lık’ta 2004’ten itibaren yazmaktadır. Düzyazı Defteri, Yom Sanat, Kum Sanat, İmge Öyküler’de karşılaştırmalarla öykü eleştirileri yazmış, göç, göçmenlik duygusu ve gettolar üzerinde durmuştur.
.
Edebiyat ve kitapseverlerin kaçırmaması gereken bu keyifli sohbet & Aralık Cumartesi günü saat 15-17 arası Martı Kitabevi kafeteryasında gerçekleştirilecek.
.
Ücretsiz olan bu söyleşiye tüm edebiyatseverler davetli.
.
(Ayrıca bakınız: Mehmet Tekkanat)