25 Kasım 2008 Salı

tiyatro.net, "Alıntı Namusu"nda net

Foto: The Texas Observer


Biz, "Alıntı Namusu"na önem veren bir site olduğumuz için, birilerinin bu namusa dikkat ettiğini gördüğümüzde, yaptıklarının olağan bir iş olduğunu bilmemize karşın, neredeyse teşekkür etmek geliyor içimizden. Oysa "alıntı namusu"na uymak, bildiğimiz anlamda, basit anlamda namusumuzu korumak denli doğal bir uygulama olmalı.

www.tiyatro.net sitesi, "etliye sütlüye karışmayan" bir izlenim vermekle birlikte, "alıntı namusu"na dikkat etmeye özen gösteren bir site.

Hem Studs Terkel'in ölümüyle ilgili haberi atladığımızı ayrımsattığı için ve hem de "alıntı namusu"na özen gösterdiği için, tiyatro.net'ten "ABD’li solcu yazar Studs Terkel öldü" başlıklı haberi okurlarımızın dikkatine sunuyoruz:


Amerikalı radikal solcu yazar ve radyocu Studs Terkel, 96 yaşında hayata veda etti.

Studs Terkel’in radyo kariyerinin önemli bir kısmını geçirdiği Chicago WFMT radyosunda yayımlanan haberde, yazarın Chicago’daki evinde öldüğü açıklandı.

1912’de doğan Studs Terkel’in en çok satan ilk kitabı “Division street: America”, 1967’de piyasaya çıkmıştı. Terkel, ırklar arasındaki ilişkiler, iş dünyası ve 1929 krizi gibi konularda tarih kitapları da yazmış, 1985’te de İkinci Dünya Savaşı hatıralarına yer verdiği “The good war” isimli kitabıyla saygın Pulitzer ödülünü almıştı.

Kaynak : ntvmsnbc.com
Tarih : 02.11.2008 - 21:50

(Kaynak: Tiyatro Net)