10 Kasım 2008 Pazartesi

Kültür Bakanlığı çanağı yalayanlara olanak

Selçuk Uluergüven Bahariye Sanat Merkezi Genel Sanat Yönetmeni


Kulağımıza gelen, ne yazık ki belgeleyemediğimiz bir söylenti hakim Kültür Bakanlığı çanağı yalayanlar hakkında. Kültür Bakanlığı çanağı yalamanın bazı kuralları var. Bunlardan biri de belli sayıda oyun oynama zorunluluğu. Yineliyoruz, kulağımıza fısıltı halinde geldiği için inanmakta zorlandığımız, inanmak istemediğimiz, belgesi olmadığından inanmadığımız durum şu: Bazı tiyatrolar, Kültür Bakanlığı çanağı yalamak için, oynadıkları oyunları, salon sahipleriyle anlaşıp oynanmış gibi gösteriyorlarmış. Bir kez daha yineliyoruz: elimize ulaşan bir belge olmadığından, biz bu iddialara inanmıyoruz. Ne var ki işin takipçisiyiz. Sürekli olarak belge arayışı içerisindeyiz. Tüm bunları düşünürken, orta karar bir yayın siyasası geliştiren Tiyatro Dünyası sitesinde, aşağıdaki haberi okuduk. Amacımız şaibe oluşturmak değil. Amacımız sadece okurların dikkatini çekmek. (HB)


Salon Bulamayanlara Müjde

9 Kasım 2008

Tiyatroların en büyük sıkıntısı, oynayacak salon bulmadaki zorluklardır. Bahariye Sanat Merkezi, buradan hareketle salonlarını diğer tiyatrolara da açıyor. Tiyatro, Kadıköy Bahariye caddesi gibi son derece merkezi bir yerde.

Devlet yardımı alıp oynayacak salon bulamayan Tiyatrolara hafta sonu da dahil seans kiraya verilecek. İyi seans almak isteyenlerin hemen başvurması gerekiyor. Özellikle sezon boyu toplu seans almak isteyenlere öncelik tanınacak.

Kira ücretleri ve detaylar için : 0216 345 55 67

(Kaynak: Tiyatro Dünyası)

***

Oyun'un notu: bakınız;
KÜLTÜR BAKANLIĞI ÇANAĞI YALAYANLAR
Kültür Bakanlığı çanağı yalayanlar açıklandı
Kültür Bakanlığı çanağı yalayanlar / 1
Kültür Bakanlığı çanağı yalayanlar / 2
Kültür Bakanlığı çanağı yalayanlar / 3
Kültür Bakanlığı çanağı yalayanlar / 4
Kültür Bakanlığı çanağı yalayanlar / 5
Bakanlık çanağı yalayamayanların feryadı / 1
Bakanlık çanağı yalayamayanların feryadı / 2
İTÜSÖZLÜK'ten yorumsuz
Kültür Bakanlığı çanağı, silik de olsa eleştiriliyor