26 Kasım 2008 Çarşamba

Halkı aptallaştıran dizilerin haberi de bir hoş!

Çok şükür; televizyonun insanı dumura uğratan etkisini algıladıktan sonra, bu aptal kutusundan bağımsız yaşıyorum. Uzun yıllardır televizyon denilen illüzyon makinesini izlemiyorum. Televizyon izlediğim zamanlarımı düşündüğümde, öncelikle "pişmanlık" sözcüğü geliyor usuma. Hele o lanet olası diziler! İnsan beynini hiçimseyen, insanı hayvan derekesine düşüren aptal diziler. Kapitalizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesi için, iki reklam arasını örten çirkin diziler. Nefret ediyorum reklamlardan. Nefret ediyorum dizilerden. Nefret ediyorum reklamlardan kazanılan paraların kırıntısıyla boyun kıran "oyuncular"dan.

Milliyet gazetesindeki anlamsız, dezestetik, konuyla ilgili bilgisi olmayana Da Vinci Şifresi denli anlaşılmaz gelen aşağıdaki haberi okuyunuz ki, bu dizi "kültürü"nün ne ucube bir şey olduğunu anlayınız. (HB)


Ferhunde zor durumda


Hayata yeniden başlamaya hazırlanan Şevket, Ferhunde ile yüzleşmek ister. Bu ziyaret Ferhunde'yi zor durumda bırakır.

Gerçekle yüzleşmek isteyen Şevket, Ferhunde’nin karşısına çıkar. Artık, gördükleriyle hastalığını yenmiş, iyileşmeye hazırdır. Ama bu karşılaşma Levent’in evlilik planlarını endişeyle gölgeler. Aslı, Şevket’in yaralarından istifade etmeye çalışarak onu, Ferhunde’den intikam almaya çağırır. Aslı kaybetmemeye kararlıdır. Levent ve Ferhunde için rüzgârın nereden eseceği belli değildir artık. Leyla da beklenmeyen bir karşılaşmada, geçmişin izlerinin gittikçe silikleştiğini görecektir. Yeni yaşına buruk dileklerle giren Ferhunde’yi doğumgününde çok büyük bir sürpriz beklemektedir. Ferhunde yeni bir kahramanla, yeni bir hikâye yazmak için yola çıkar. Sonunda, sevgili bir yürekten sessiz soluksuz taşar sevda. Sedef gözyaşıyla biriktirdiği incilerden birini küçük bir öpücük olarak aşkla bırakır Şevket’e. Şevket bu emanete layık olamayacağını düşünmektedir.

(Kaynak: Milliyet)

***

Milliyet gazetesindeki izleyici/okuyucu yorumlarını da okuyunuz:


[onurberkay] Diziler
zaten hayatımız dizi olmuş gözümüzü sabah dizilerle açıyoruz dizilerle kapatıyoruz

[morbebek] Madure
ferhundeyi madur duruma düşürüp acımamızı sağlasınlarda görün. .

[ottomanmilitary] Allah kadını
dizi seyretsin diye yaratmış

[basel86] Cok uzattiniz
Rahmetli resat Nuri Güntekinin Yaprak Dökümü isimli eserine bukadar da iskence yapilmaz ki, diziyi uzatmak icin cekilmez- sikici bir konuma soktular. Artik yeter, biktirdiniz demekten baska birsey gelmiyor aklima.

[ehakalmaz] Ağlamaya hazır
çarşamba günlerinin ağlamaklı dizisi . . .

[melisa yildiz haber_melisa] Ne ya bu kabus mu
annem yaprak dökümünü izliyo o saçma diziyi bende avrupa yakasını izlemek istiyorum gıcık dizi

[serap6] O dizide herkesin eli kirli
dizinin en masum karakteri Ferhunde. hayatı boyunca mücadele etmek zorunda kalmış bir kadın. hayatla kavgalı. . diğer taraftan Ali rıza beyin hangi çocuğunun tutulacak tarafı var ki? o ailenin yanında Ferhunda gül suyu kalır :)

[mehmet demirhan] !!!
Çarşamba günlerinin vazgeçilmez dizisi. . YAPRAK DÖKÜMÜ . . , BU DİZİDE Ç. ŞAMBA GÜNÜ OLMASA MİLLET OLARAK HANGİ DİZİYİ SEYREDERİZ ÇOK MERAK EDİYORUM

[2965] Ne ekersen onu biçersin
bu sadece bir filim ama gerçek hayatta daha kötü şeyler oluyor ferhunde bence küçücük bir örnek. ve bence ferhunde yaptıklarının bedelini ödüyor klasik bir yorum ama gerçek bu . döktüğü her göz yaşı geçmişte acıttığı canların nefesidir. . . hayatın kanunu bu ne ekersen onu biçersin. . . . .

[005elma] Yaprak dökümü
ferhundeyi kutluyorum rolünü çok iyi oynuyor dizinin olmazsa olmazı