20 Ekim 2008 Pazartesi

Televizyonlar, izleyicileri aldatıyor!...

İki reklam arasını doldurmak için imal edilen diziler, sıradan gazete okurunu bile çileden çıkarmaya başladı. Zaman gazetesi yazarı Günseli Özel Ocakoğlu'na bir mektup gönderen İbrahim Pehlivan diyor ki:


(...)

...Tüm kanallarda program arasında veya bitişinde reklam kuşağına girerken 'reklam' diye bir anons yapıyorlar. Bitiminde ise yine 'reklam' deyip bitiriyorlar. Siz izleyici olarak reklamların bitip programın kaldığı yerden devam edeceğini sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Reklam bitiş anonsundan sonra insanı canından bezdiren tanıtım, tek reklam, bir reklam ya da advertorial adı altında bir sürü reklam yeniden başlıyor. Biz bu durumda kendimizi aldatılmış hissediyoruz...

(...)

(Kaynak: Zaman)

***

Not: Maaşlarını, benim ve halkımın verdiği vergilerden alan Devlet Tiyatroları oyuncuları, Kurtlar Vadisi'nde oynamayı bırakmalılar. İzleyicileri şiddete teşvik eden bu dizi, Devlet Tiyatroları oyuncularına duyulan saygıyı azaltıyor. Bu dizide oynayan tiyatrocular nedeniyle, sadece DT oyuncularının değil, tüm tiyatro sanatçılarının saygınlığı azalıyor. DT oyuncuları, bu dizide oynamayı sürdürürlerse, hükümetin anladığı dilden söylüyorum: Verdiğim vergiler nedeniyle oluşan hakkımı helal etmeyeceğim!... (Hilmi Bulunmaz)