2 Ekim 2008 Perşembe

Avrupa Birliği'nin tiyatral kıyağı!...

Bizim, tıpkı Amerika'ya bakış açımız gibi, Avrupa Birliği'ne bakış açımız da çok net. AB'yi, D harfini unutmuş ABD olarak görüyoruz. ABD, nasıl ki bizim için emperyalist bir ülkeyse, AB de aynı biçimde emperyalist bir "ülke". ABD Afganistan'da, Irak'ta, nasıl insanlara ölüm götürüyorsa, AB de aynı biçimde ölüm götürüyor. Dünya halklarına zulüm ve ölümden başka "armağan" sunmayan AB ve ABD'den bir gram et, bir yudum şarap, bir dilim ekmek istemeyen bir dünya görüşüne sahibiz. Tıpkı ABD gibi, AB de, tiyatroya babasının hayrına destek sunmaz. Şimdilik araştırma içerisinde olduğumuz AB'nin tiyatral kıyağı sürecini algılamaya çalışıyoruz. Önümüze yeni koyduğumuz bu araştırma sürecinde, zaman zaman, eski yazıları da gündeme getiriyoruz. Aşağıda sunduğumuz yazı da "eski" bir yazı. Okumanızı öneririz:


Avrupa Birliği desteğı ile PSiKOSOF TİYATRO POETiKASI

Rasim AŞIN -Azerbaycan YUG Devlet Tiyatrosu Rejisörü

Tiyatrodaşlar Merhaba!

Bakü'de 10 -19 ekim 2008 tarihleri arasında Avrupa Birliği desteğı ile Türkiye, Azerbaycan, Gürcüstan, Almanya, Hollanda, Fransa'dan Üniversitede Tiyatro eğitimi alan 20-25 yaş arası gençlerin katılabileceği tiyatromuzun sistemi olan PSiKOSOF TİYATRO POETiKASI konulu 8-9 GÜN sürecek bir seminer yapılacaktır..

Seminer sonunda bir performans oyun sahnelenecek..

Siz de oralarda tiyatro ile meşgul olan Türkçe-Ingilizce konuşabilen Türk, Almanya, Fransa, Hollanda vatandaşı 4 (2 bay 2 bayan) tiyatro sanatçılığını meslek edinecek ya da edinmiş dinamik gençleri, Gidiş-geliş uçak, yemek, yatma ve dekor-kostüm masraflarının proje koordinatölüğünce karşılanacağı seminer için bizimle proje başlama tarihi olan 5 Nısan 2008'e kadar e-posta vasıtası ile tanışmalarını sağlayabilirseniz seviniriz!

Zaman bulup araştırıp bilgi verebilirseniz memnun olurum! Herkese selam olsun! ŞimdidenTeşekkür ederim!

Kordinatör Rejisör: Rasim AŞIN
Azerbaycan YUG Devlet tiyatrosu Rejisoru
Bakü Slavyan Üniversitesi Öğretim Görevlisi
0099450 314 39 78
rejisoryug@hotmail.com
www.yugteatr.org

(Kaynak: TürkCelil)