29 Eylül 2008 Pazartesi

Zaman gazetesi, yeni bir tartışma başlatıyor!...

AKP'ye yakın Zaman gazetesiyle, CHP'ye yakın Cumhuriyet gazetesi arasındaki kayıkçı kavgası, halkın sorunlarının ikincilleşmesi için iyi bir numara!... Ticaret burjuvazisinin egemenliği için yayın yapan Zaman'la, seçkinci küçükburjuva ve kent burjuvazisi için yayınlanan Cumhuriyet, yazdıklarını okutamama sorunuyla karşı karşıya. Cumhuriyet gazetesinin sürekli olarak vurguladığı gibi, Zaman gazetesi tüccarların desteğiyle ücretsiz dağıtılabiliyor. Şimdi Zaman'a Cumhuriyet de uydu anlaşılan. Eğer haber asparagas değil de, ciddiyse, Cumhuriyet gazetesini de sorgulamaya başlayacağız. Aşağıda sunduğumuz Zaman gazetesinin haberini, her ne denli işkillenerek okuduysak da, okurlarımızın bilgisine sunuyoruz:


Çankaya belediyesi, ücretsiz Cumhuriyet gazetesi dağıtmış


Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'ın basına sızan ses kaydında, Cumhuriyete 100 milyar ödeme yapmaktan söz etmesi yeni bir skandalın ortaya çıkmasına sebep oldu.

Çankaya Belediyesi'nin, her gün 500 Cumhuriyet Gazetesi alıp ücretsiz olarak dağıtmış.

Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay, televizyon programına, Eryılmaz'ın 'Balbay'a 100 milyar veremiyoruz' sözlerini değerlendirdi..

Balbay, "Açık söyleyeyim. Çankaya Belediyesi 500 gazete alıp dağıtıyor. Her gün değil, yeri geldiğinde. Sonuç olarak işin kaydı belli. Yani belediyenin borcu Cumhuriyet gazetesine. Ben Ankara temsilcisi olduğum için adım söyleniyor" dedi.

Cumhuriyet Gazetesi'nin fiyatının 75 kuruş olduğu hesaba katıldığında 100 bin Ytl'ye (100 milyar) yaklaşık 134 bin gazete alınabiliyor.

Eğer Balbay'ın dediği gibi 500'er gazete alındıysa bu para ile 268 gün gazete alınmış oluyor.

Gazetelerin dağıtılmasına kriter oluşturan 'Her gün değil, yeri geldiğinde' ifadesi ise akıllara farklı soru işaretleri oluşturuyor. Ayrıca tüm seçmenlere hizmetle yükümlü bir belediyenin marjinal bir kitleye hitap eden gazeteyi alıp dağıtması da bir başka tartışma konusu.

(Kaynak: Zaman)