22 Eylül 2008 Pazartesi

Yakın tarihten bir yaprak!...

Foto: AKP'li Kadir Topbaş tarafından Şehir Tiyatroları yöneticisi olarak atandığında, "sosyalist" Orhan Alkaya'nın koltuğunun bulunduğu Muhsin Ertuğrul Sahnesi, AKP'li zihniyetçe yerle bir edildi!...
.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen ‘İstanbul-Mekan-Tiyatro Festivali’ İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının ‘IV. Murat’ adlı oyunuyla başladı.NTV-MSNBC
07 Ağustos 2006 Pazartesi
.
İSTANBUL - “Ruh Zamanda, Beden Mekanda Devinir” temalı festival, 6-16 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.
.
Sultanahmet Meydanı’nda, ‘IV. Murat’ oyunu öncesinde, festivale katılan tiyatro gruplarının katılımıyla, ‘İpekten Tiyatroya Yeni Köprü’ başlıklı gösteri gerçekleştirildi.
Daha sonra Topkapı Sarayı Bab-üs Selam Kapısı’nda gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Meclisi 2. Başkan Vekili Ahmet Selamet, İstanbul’da kültür-sanat adına güzel ve mutlu bir günün idrak edildiğini belirterek, “Dünyanın en önemli tiyatro festivallerinden biri olmaya aday olan bu yılki festivale 20 kadar ülkeden tiyatro grubu katılıyor. Bulunduğumuz coğrafyada yaşanan savaş dolayısıyla bu yıl festivalimiz ‘barışa yeniden köprü’ sloganıyla gerçekleştirilmektedir” dedi.
.
Selamet, İstanbul’un, tarihi eserleri ve doğal güzellikleriyle eşi-benzeri olmayan bir sahne olduğunu ifade ederek, “İstanbul adını bu yıldan itibaren kültür ve sanatla anlatacak. İstanbul’da kültür turizmi canlanacak ve bu tür organizasyonlar artacak” diye konuştu.
.
İSTANBUL BB ŞEHİR TİYATROLARI’NDAN ‘IV. MURAT’
.
Konuşmanın ardından Turan Oflazoğlu’nun yazdığı, Engin Uludağ’ın yönettiği ‘IV. Murat’ adlı oyun İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından sahnelendi.

KATILAN ÜLKELER

Azerbaycan, Karadağ, KKTC, Irak, Makedonya, Rusya, Tataristan, Litvanya, Bosna-Hersek, Sırbistan, Suriye, İran, Hırvatistan, Pakistan, Sudan, Macaristan, Bulgaristan, Katar ve Kırgızistan’ın da aralarında bulunduğu ülkelerden tiyatro ekiplerinin katıldığı festival, 16 Ağustos’a kadar devam edecek.

FESTİVAL MEKANLARI

Ana mekanı Galata olarak belirlenen festivalde, Sultanahmet, Ihlamur Kasrı ve bu yıl ilk kez Aya İrini, Taksim Meydanı ve Kağıthane’deki Sadabad da temsillerin mekanı olacak.

(Kaynak: İstanbul’un mekanı tiyatro)