22 Eylül 2008 Pazartesi

Hülya Avşar, sanatçılara ayrıcalık istiyor!...

At iziyle it izinin birbirine karıştığı, kırk katır yada kırk satırdan yana olma zorunluluğunun dayatıldığı günümüzde, insanlar AKP'den yada Ergenekon'dan yana, Erdoğan'dan yada Aydın Doğan'dan yana olmaya doğru sürükleniyorlar. Bir burjuva sanatçısı olan Hülya Avşar da, iki uçurum arasında ikircikleniyor. Milliyet gazetesinin Magazin Servisi'ne yansıyan haberi aktarıyoruz:


Hülya Avşar'dan Nurseli İdiz'e destek


MAGAZİN SERVİSİ


Hülya Avşar, Ergenekon operasyonu kapsamında göz altına alınan Nurseli İdiz'e destek verdi. Avşar, kız kardeşi Helin Avşar'ın sitesi guardianturk.com'da kaleme aldığı yazısında İdiz'e yapılan muameleye tepki gösterdi. Avşar, "Neden sanatçıların biraz olsun ayrıcalığı yok bu ülkede?" başlıklı yazısında şu satırlara yer verdi:

"Ergenekon her neyse bilemem, umarım hakkımızda doğru olanıdır. Ama! Oyunculuğuyla Türk sinemasına yıllarca hizmet vermiş bir sanatçının, evinden sabahın köründe kızının gözü önünde alınması beni çok üzdü.

Neden böyle acımasız oluyoruz? Neden sanatçıların biraz olsun ayrıcalığı yok bu ülkede? Eminim ki altından bir şey çıkmayacak! Zaten bu kadının kendisiyle sorunları var. Yeni yeni hayata gülmeye başlamıştı, işine geri dönmüştü. Bu kadar mı şanssız olur bir insan?

Peki bu kadın bir gün kendine zarar verirse kim verecek hesabını? O bir sanatçı! Nasıl olur da ona bu kötü muameleyi hak görürsünüz? Kaçmıyor ki!

Madem akla takılan şeyler var, zaten cevabını alırsınız. Sanatçılardan kimseye zarar gelmez. Bu ülkede bazı şeyleri anlamak zor. Bana göre Orhan Pamuk da sorgulanabilirdi. Ama Nobel bir de ödül verdi, her şeyin üstünü örttü öyle değil mi? Çok yazık!

(Kaynak: Milliyet)