15 Eylül 2008 Pazartesi

2010 Avrupa Vandalizm Başkenti'ne karşıyız!

Başta Tarihsel Yarımada olmak üzere, her alanda kültür - sanat tahripçiliğinin egemen olduğu İstanbul, "2010 Avrupa Kültür Başkenti" sıfatını değil; "2010 Avrupa Vandalizm Başkenti" sıfatını hak ediyor!...

***

Sadece oturduğum Sultanahmet / Çetinkaya sokağının girişindeki üç bina bile yasa dışı biçimde, hem de gündüz gözüyle ruhsatsız inşa edildi. Hiç bir yetkili ilgilenmedi. Kulaktan kulağa dolaşan bilgilere göre, yetkililer "bir başka biçimde" ilgileniyorlarmış aslında!...

Sokağımın hakkını korumak için bile, "2010 Avrupa Vandalizm Başkenti" anlayışına karşı olmam yeterli. Bir tiyatro sanatçısı olarak da, bu kandırmacanın sunulduğu çanağı yalamaya niyetim yok. Yalayan olursa da deşifre ederim!... (HB)

***

Not: Aşağıda "yasal" denetleyicileri de belirtiyoruz. Denetleyicilerin keyfi davranması söz konusu olamaz. Özellikle bizim alanımız olan tiyatro işinde, herhangi bir zaaf olursa takipçisiyiz!..."

DENETİMMadde 18 - (1) Bu Kanun kapsamında yapılacak iş ve işlemler ile bu iş ve işlemlerle ilgili harcamaların denetimi 2/4/1987 tarihli ve 3346 sayılı Kanun hükümlerine tabidir. Ayrıca söz konusu iş ve işlemler ile bu iş ve işlemlerle ilgili harcamalar her yıl Başbakanlık Müfettişi, Maliye Müfettişi, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Müfettişinden oluşan komisyon tarafından denetlenir."

(Bakınız: İSTANBUL 2010 AVRUPA KÜLTÜR BAŞKENTİ HAKKINDA KANUN)