31 Temmuz 2008 Perşembe

Mehmet Tekkanat bildiriyor...

YILDIZLARIN ALTINDA TİYATRO, ŞİİR VE MÜZİK SAĞANAĞI!

MERSİNLİLER ŞİİRE, MÜZİĞE VE TİYATROYA DOYUYOR…


Mersin Şehir Tiyatrosu Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Yıldızların Altında Şenliğe Devam” etkinlikleri sürüyor.

23 Mayıs 2008 tarihinden bu yana süren etkinliklerde, önce lise ve amatör tiyatroların gösterileri vardı.

Mersinli sanatseverlerin yoğun ilgisi ve isteği üzerine, etkinliklerin 31 Ağustos 2008’e kadar her akşam sürmesi kararı alındı.

Kültürpark Mini Amfi Tiyatro’da her akşam ayrı bir etkinlik yapılıyor.

Etkinliklerde; şiir, müzik, tiyatro, skeçler, eğlenceli yarışmalar ve Hacivat-Karagöz gösterileri, Mersinli sanatseverlerin ve çocukların yoğun ilgisiyle sürüyor.

MEHMET TEKKANAT’TAN ŞİİR ZİYAFETİ

Bayçet lakabıyla, radyo ve televizyonlarda yıllarca sürdürdüğü “Yağmur Kaçakları” adlı şiir ve sohbet programıyla, şiirseverlerin gönlünde taht kuran Mehmet Tekkanat; usta şairleriden seçtiği şiirlerle her akşam Mersinlileri şiire doyururken, anlattığı hikayelerle, seyircileri kah güldürdü, kah düşündürdü.

YAŞAMDAN ALINTILAR TAMER GÜVEN’DEN, FIKRALAR AHMET AKSOY’DAN…

Usta tiyatrocular Tamer Güven ve Ahmet Aksoy da sahneyi boş bırakmadılar.

Tamer Güven, usta anlatımıyla yaşamdan süzdüğü anlatılarla seyircilere keyifli anlar yaşatırken, Ahmet Aksoy anlattığı fıkralar ve zaman zaman seslendirdiği (bazen detone olsa da!) şarkılarla seyredenleri mest etti.

ÇOCUKLAR DA UNUTULMADI

Şenliğin düzenli müdavimleri çocuklar da unutulmadı. Oyunculuğunun yanı sıra usta bir gölge oyunu oynatıcısı olan Ahmet Aksoy, Karagöz-Hacivat gösterileriyle çocukları mutlu etti. Çocuklar arasında yapılan şarkı yarışmaları ise, çocukları olduğu kadar velileri de çok mutlu etti. Tabii yarışmalarda tüm çocuklar birinci seçildi.

VE MÜZİK ZİYAFETİ…

Şenlikte Mersin’in yerel müzik grupları da yer alarak seyircilere müzik ziyafeti çekiyorlar.

Gitarda Gökhan, bateride Taner, bas gitarda İlkim, ritm gitarda Murat’ın ve solistliğini Eren ve Gökhan’ın üstlendiği rokc Grubu Bypass; seslendirdikleri şarkıları ve sahne performanslarıyla seyircileri müziğe doyuruyorlar. Şenlikte başka müzik grupları da yer alacak.

ŞENLİK AĞUSTOS AYI SONUNA KADAR SÜRECEK.

Şehir Tiyatrosu Müdürü Tamer Güven, Mersinli sanatseverlerin yoğun ilgisi ve isteği üzerine şenliği Ağustos ayı sonuna kadar uzattıklarını ve her akşam ayrı bir etkinliğin olacağını söyledi.

Mersinli sanatseverlerin ve çocukların kaçırmaması gereken Etkinlikler, Kültürpark Mini Amfi Tiyatro’da her akşam saat 20.30’da başlıyor ve tüm etkinlikleri ücretsiz.

(Ayrıca bakınız: Mehmet Tekkanat)