31 Temmuz 2008 Perşembe

Avrupa Birliği, sen nelere kadirsin!...

İnsan ruhunu tiyatro sahnesine taşıyan ender yazarlardan biri de Samuel Beckett... Yapıtları, tüm dünya sahnelerine renk katar. Ülkemizde de oyunları sahnelenen Beckett, AB'nin dümen suyunda ilerleyen AKP döneminde Diyarbakır'a dek nüfuz etti!...

Hükümetin şemsiyesi altında ilgi odağı olan Beckett'le, bizim sevdiğimiz Beckett aynı insanlar değiller tabii ki!... Her ne denli kimlikleri aynı olsa da işlevleri değişik...

Radikal gazetesine yansıyan haberi okurlarımızın dikkatine sunuyoruz:


Diyarbakır’da ‘Samuel Beckett’ sergisi


Ünlü İrlandalı yazarın yaşamından kesitler sunan yazı ve fotoğrafların yer aldığı sergi Diyarbakır'da açıldı

DİYARBAKIR - Diyarbakır’da, dünyaca ünlü İrlandalı yazar Samuel Beckett’in hayatından kesitlerin yer aldığı "Samuel Beckett" sergisi açıldı.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) bünyesinde faaliyet gösteren Avrupa Birliği (AB) Bilgi Bürosu, Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu ve İrlanda Büyükelçiliği’nin iş birliğiyle DTSO Konferans Salonu’nda düzenlenen serginin açılışını, Vali Hüseyin Avni Mutlu ve DTSO Başkanı Mehmet Kaya yaptı.

Açılışta konuşan Vali Mutlu, Diyarbakır’ın kültürel yönden zengin bir şehir olduğunu belirterek, bu zengin kültürün içerisinde uluslar arası nitelikteki bu tür etkinliklerin de yer alması gerektiğini söyledi.

DTSO Başkanı Kaya ise, serginin, "2008 Avrupa Kültürler arası Diyalog Yılı etkinlikleri kapsamında" düzenlendiğini bildirdi.

Sergide, 20. yüzyılın önemli edebiyatçılarından Beckett’in yaşamından kesitler sunan yazı ve fotoğraflar yer alıyor. (aa)

(Kaynak: Radikal)