2 Haziran 2008 Pazartesi

Sanat ve Hayat 6. Kuruluş Yıldönümü Etkinliği

"Toplum için sanat, insanlık için bilim, özgürlük için politika" perspektifiyle çalışmalarını sürdüren kültür, sanat, edebiyat dergisi Sanat ve Hayat 6. kuruluş yıldönümü etkinliğini 7 Haziran'da Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirecek.

Dario Fo'nun oyunu sahnelenecek
Saat 19.00'da başlayacak etkinliğin programında Tiyatro İmge'nin sergilediği İtalyan yazar Dario Fo'nun "Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü" adlı iki perdelik oyun yer alıyor.

Çalışmalarını BEKSAV'da sürdüren Tiyatro İmge yeni oyunlarını Türkiye'de ilk defa sahneleyecek. Oyun, 1969'da Milano'da yaşanan bir olaya dayanıyor. Duomo meydanı civarında bir bomba patlar ve 16 kişi yaşamını yitirir. Polis patlamadan anarşistleri sorumlu tutar ve Giuseppe Pinelli'yi tutuklar. Anarşist Pinelli'nin, camdan atlayarak 'intihar' ettiği iddia edilir. Ve bir 'deli' sorgulanmak üzere aynı binaya getirilir. İşte, emniyet teşkilatının kaderini değiştiren olaylar da başlar.

Şimdiye kadar birçok dile çevrilip-oynanan oyunu Tiyatro İmge, güncel olaylarla bağlantılı bir biçimde sahneliyor. Grup, Nijeryalı Festus Okey'in Beyoğlu Karakolu'nda gözaltındayken öldürülmesi ve 3 Kasım 1996'da Susurluk'ta meydana gelen trafik kazası ile oyunda faili meçhul cinayetlerin, faillerini ve katillerini ortaya koyuyor.

PROGRAM:
TİYATRO İMGE
Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü

YER: KADIKÖY HALK EĞİTİM MERKEZİ
TARİH: 7 HAZİRAN 2008 Cumartesi
SAAT: 19.00
İletişim: 0216 349 91 55