12 Haziran 2008 Perşembe

Mehmet Tekkanat bildiriyor...






TİYATRO ŞENLİĞİNDE KUKLALARIN DANSI VE CUMHURİYET COŞKUSU
.
ÇOCUKLAR KUKLALARI ÇOK SEVDİ, RENKLER CUMHURİYETİ İLE COŞTU.
.
Mersin Şehir Tiyatrosu’nun düzenlediği 5.Yıldızların Altında Tiyatro Şenliği’nde çocuklar kukla gösterisiyle gönüllerince eğlendiler, Renkler Cumhuriyeti adlı oyunla çoştular.
.
Şenliğin en önemli ve devamlı seyircileri olan çocukları da düşünerek, bu yıl çocuk tiyatrolarına yer verildiğini belirten Şehir Tiyatrosu Medya İletişim Sorumlusu Mehmet Tekkanat; “Şenliğimizin en heyecanlı seyircileri çocuklarımızdı. Çocuklardan gelen yoğun talep üzerine çocuk oyunlarına yer verdik. Çocuk oyunları yalnızca çocukları değil, çocukluklarını özleyen büyükleri de sevindirdi. Avrupa Kupası maçlarına rağmen şenlik alanımız her akşam hıncahınç dolmakta, bu da bizleri çok mutlu etmektedir” dedi.
.
KUKLALARIN DANSI
.
Kültürpark Mini Amfi Tiyatro’da önce Körebe Kukla Tiyatrosu’nun sahnelediği “Kırmızı Başlıklı Kız” adlı oyun sahnelendi.
.
Oyunu sahne önünde yerlere oturarak izleyen çocuklar; Umay Güzey ve Murat Haznedar’ın canlandırdığı minik ve sevimli kuklaları büyük keyif ve merakla izlediler.
.
Zaman zaman oyuna katılan çocuklar, oyun sonrası kuklalarla resim çektirmek için uzun kuyruk oluşturdular.
.
CUMHURİYET BİLİNCİ VE COŞKUSU
.
Şenlik kapsamında bir diğer çocuk oyunu da Gençlik Sanat Merkezi Altan Erkekli Sahnesi’nin oynadığı “Renkler Cumhuriyeti” adlı oyundu.
.
Enver Aysever’in yazıp, Gökhan Doğan’ın yönettiği oyun; en güzel yönetim biçiminin cumhuriyet olduğunu ve Atatürk’ün bize armağan ettiği cumhuriyetimize sahip çıkmamız gerektiğini vurgulayan müzikli danslı oyun sonunda çocuklar 10.Yıl Marşı’yla çoştular.
.
Müziklerini Atakan Narin’in, ışık tasarımını Murat Kozan’ın yaptığı oyunda; Sabahat Tekkanat, Atakan Narin, Ömer Kaya, Mine Kabadayı, Ulaş Kaya, Kadir Özkul ve küçük oyuncular Ardis Kanat Tekkanat ile Oben Güney Tekkanat rol aldı.
.
KARAGÖZ-HACİVAT DA UNUTULMADI
.
Şenlik kapsamında çocuklar için bir diğer etkinlik de Mezitli girişindeki Kızkalesi Amfi tiyatroda şenlik sonuna kadar sürecek olan Karagöz Hacivat gösterisi. Şehir Tiyatrosu oyuncusu Ahmet Aksoy’un sunduğu gösteri her akşam saat 20.oo’de başlıyor.