19 Haziran 2008 Perşembe

Kutluyoruz...

sanat ve hayat, sosyalist yönsemeli bir dergi. sanat ve hayat, işçi sınıfı ideolojisinin estetik izdüşümü. sanat ve hayat dergisinin önemi, sınıflar savaşımının sıcaklaştığı bu süreçte bir kat daha artıyor. Burjuva estetiğini sorguladığı oranda desteklediğimiz sanat ve hayat'ı, okurlarımıza öneriyor, atılım'da duyurulan haberi sunuyoruz:


‘Sanat ve Hayat’ artık aylık


İSTANBUL(19.06.2008) - Nazım Hikmet'in 39. ölüm yıldönümünde, 3 Haziran 2002'de yayın hayatına başlayan Sanat ve Hayat Dergisi artık aylık yayınlanacak. Dergi, Haziran 2008 sayısında dört ayrı dosyaya yer veriyor.

“Toplum için sanat, insanlık için bilim, özgürlük için politika” sloganıyla yayın yapan Sanat ve Hayat Dergisi yayın hayatına aylık olarak devam edecek. Dergi, Haziran 2008 sayısında Tartışma Kültürü bölümünde Nazım Hikmet’in romanları, şiirleri ve polemikleri irdeleniyor. Ayrıca dosya kapsamında Nazım Hikmet’in Budapeşte’mizin Sesi Radyosu’nda Gün Benderli ile yaptığı söyleşilerin bant çözümleri ilk defa yayımlanıyor.

Derginin, Çağrışımlar bölümünde ise, “Bütün boyutlarıyla Hatırla Sevgili” başlıklı dosya ile karşınıza çıkıyor. Son zamanların en önemli televizyon olayı olarak değerlendirilen Hatırla Sevgili filminin yönetmeni Ümmü Burhan, yapımcısı Tomris Giritlioğlu, senaristi, görüntü yönetmeni ve müzik yönetmeniyle yapılmış söyleşiler okuyucuların ilgisine sunuluyor.

Sanat ve Hayat'ın bir diğer dosya konusu ise, “24 Nisan’da ne oldu” başlığını taşıyor. Grafitti bölümünde yer alan bu dosya çalışması, 24 Nisan 2008’de Bilgi Üniversitesi’nde aynı başlıkla yapılan ve 24 Nisan 1915 Ermeni Tehciri’ni ele alan sempozyum metinlerinden oluşuyor. Ara Sarafyan, Hrant Dink ve Ragıp Zarakolu’nun yazılarından oluşuyor.

Resimli Ay bölümünde ise öykü ve şiirlerin yanı sıra, yönetmen Sırrı Süreyya Önder ile söyleşi ve İstanbul Şehir Tiyatroları Yönetmeni Orhan Alkaya’yla yapılmış röportajlar ilgi çekici.

Sanat ve Hayat Dergisi'nin son sayısına, kitapevleri ve bayilerden ulaşabilirsiniz.

(Kaynak: atılım)