26 Haziran 2008 Perşembe

Kazım Koyuncu unutulmazlar arasında...

HABER FOTOĞRAFLARI


Karadeniz'in hırçın çocuğu anıldı


HOPA (26.06.2008)- Aramızdan ayrılışının üçüncü yılında Karadeniz'in hırçın çocuğu Kazım Koyuncu unutulmadı. Karadenizli sanatçı, dün Hopa ilçe merkezinde ve mezarı başında yapılan etkinliklerle anıldı.

Kazım Koyuncu'yu anmak için öğle saatlerinde Belediye Parkı önünde toplanan yüzlerce kişi, kortejler oluşturarak İnönü Caddesine yürüdü. Yürüyüş esnasında “Kazım’ı unutma unutturma”, “Karanlığı parçala geleceğe sahip çık”, “Çernobil’i unutmadık unutturmayacağız”, “Karadeniz kararmasın” sloganları atıldı. Yürüyüş esnasında Kazım Koyuncu'nun seslendirdiği türküler söylendi. Kitle Koyuncu'yu anmak için ilçe çıkışında araçlarla mezarı başına yola çıktı.

Mezarı başında Koyuncu ailesi tarafından karşılanan kitle, burada Kazım Koyuncu anısına saygı duruşunda bulundu. Yapılan konuşmalarda Kazım’ın dostları, sanatçı arkadaşları onun sanat anlayışının evrenselliğe vurgu yaptı. Halkların kardeşliğine ve kültürlerin buluşmasına yaptığı katkının altını çizdiler. Konuşmalarda “Karadeniz halklarının; Lazların, Hemşinlilerin ve Gürcülerin ortak dili olabilmeyi başarabilmiş tek sanatçı olan Kazım’ın bu özgün ve önemli yanıyla Karadeniz’e ve tüm ülkeye örnek olmasını diliyoruz” denildi.

Konuşmaların sonunda mezarı başında Kazım türkülerini hep bir ağızdan söyleyen kitle Kazım'ı unutmayacaklarını haykırdı.

(Kaynak: atılım)