26 Haziran 2008 Perşembe

Gözlerindeki umutla ölüme giden kardeşim...

Hilmi Bulunmaz
26 Haziran 2008


Yaklaşık on yıl önce Kültür Merkezleri Platformu'nu inşa ederken, Aysun Bozdoğan da bu inşaatta görev alan insanlardan biriydi. GESAM (şimdi Ayışığı), Bulunmaz Kültür Merkezi, BEKSAV, Mezopotamya Kültür Merkezi, Emek Kültür Merkezi, Tohum Kültür Merkezi, Yüz Çiçek Açsın Kültür Merkezi, Alternatif Kültür Merkezi, Çağdaş Sanat Atölyesi, Yapı Sanat Evi... gibi kültür kurumlarının kurduğu bu platformda, en sık sohbet ettiğimiz insanlardan biri de Aysun kardeşimdi...

Kültür, sanat, estetik sözcüklerini öylesine kullanan biri değildi. Her sözcüğün kavramsal boyutunu algılama çabası içerisinde olan biriydi. Dayanışmamız fazla uzun sürmedi. Tıpkı yaşamı gibi. Aysun kardeşim kısa yaşadı. Anlamlı yaşadı. Anlamlı bir savaşımın sıradan neferiydi. Bizlere mücadele azmini miras olarak bırakıp sonsuzluğa uçtu. Yaramız derin. Acımız büyük...

atılım'dan aktarıyoruz:


Ölüm orucu şehidi Aysun Bozdoğan anıldı


İSTANBUL (26.06.2008) - Ayışığı Ekin Sanat Merkezi, bugün Taksim Rumeli Han önünde yaptığı eylemle 26 Haziran 2001'de ölüm orucunda şehit düşen Aysun Bozdoğan'ı andı.

“Aysun Bozdoğan ölümsüzdür” yazılı pankart açılan eylem, Bozdoğan'ın en sevdiği şarkının hep bir ağızdan söylenmesiyle başladı. Ayışığı Sanat Merkezi'nden Ahmet Sarıılgan “Canımız, yoldaşımız, Aysunumuzu anmak için buradayız" diye konuştu. Bozdoğan'ın kültür merkezinin çalışanları arasında yer aldığını ve 19 Aralık sonrası götürüldüğü F Tipi zindanlarda ölüm orucu direnişine katıldığını aktardı. Sarıılgan, “Ölüm orucu eyleminde ölümsüzleşen Aysun Bozdoğan'ı bir kez daha selamlıyoruz” dedi. Basın açıklamasının ardından anma, Aysun Bozdoğan'ı anlatan slayt gösterimiyle devam etti.

Eylemde "Zindanlar yıkılsın tutsaklara özgürlük", "Aysun Bozdoğan ölümsüzdür", "Umudumuz kavgada kavgamız sanatımızda" sloganları atıldı.

(Kaynak: atılım)