13 Haziran 2008 Cuma

Bulunmaz Tiyatro da destekliyor...

Tuzla sanatın diliyle sokaklara çıkıyor


KARTAL (13.06.2008)- “Ölüme değil, yaşama yelken açan” tiyatrocular, dün Kadıköy İskele Meydanı'nda bir gösterim düzenledi. Tuzla'da Grev Sokakta Sanat Günleri etkinlikleri dün akşam İçmeler Tren İstasyonu'nda açılan sergi ile devam etti.

Tiyatrocular, 16 Haziran tersane grevine yelken açtılar. Bilim Eğitim Estetik Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı (BEKSAV) ile çok sayıda tiyatro grubunun birlikte düzenlediği Tuzla'da Grev Sokakta Sanat Günleri etkinliklerinin ikincisi dün akşam Kadıköy İskele Meydanı'nda idi. Meydanda toplanan onlarca emekçinin ilgiyle izlediği gösterimde tiyatro sanatçıları, bedenleriyle bir gemi inşa etti. “Yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek” adlı şarkıyı seslendiren sanatçılar, “Tersane işçisi yalnız değildir” diye haykırdı.

Grev dalgası herkesi sarıyor

BEKSAV Yönetim Kurulu Üyesi Nurten Baydemir etkinlikte bir konuşma yaptı. Tersanelerde iş cinayetine kurban giden işçilerin sayısının 98'e çıktığını hatırlatan Baydemir, 16 Haziran greviyle kuralsız çalışmaya karşı çıkacaklarını dile getirdi. Grev dalgasının herkesi sardığını belirten Baydemir, tersaneyi selamladı.

İşçi ve tersane resimleri ilgiyle karşılandı

Dün akşam saatlerinde ise İçmeler Tren istasyonunda resim sergisi açan BEKSAV, tersane grevine destek sundu. İşçilerin çalışma koşullarından görüntüler sunulan sergi, işçi ve emekçilerin ilgisiyle karşılandı. Kendilerini ya da mesai arkadaşlarını karelerde yakalayan işçilerin mutlulukları yüzlerine yansıdı.

İLGİLİ HABERLER
Tuzla'da Grev, Sokakta Sanat Günleri başlıyor
Tiyatrocular 16 Haziran'a yelken açtı
Tersanelerin kapıları fotoğrafçılara açılsın
Limanların Uğultusu dört bir yanda

(Kaynak: atılım)