4 Haziran 2008 Çarşamba

Mehmet Tekkanat bildiriyor...

MİNİK OYUNCULAR SAHNEDE BÜYÜDÜLER

"GÜL'ÜN YAŞ GÜNÜ"


Aydınlıkevler İlköğretim Okulu 1-A sınıfı öğrencileri, Drama Eğitmeni Ömer Kaya yönetiminde harika bir oyun sahnelediler.

Gül'ün Yaş Günü adlı oyunda; Doğa Koç, İpek Ece Özbey, Ceren İrep Eşen, Aslı Ceren Çelik, Dafne Gülce Baloğlu, Alas Hokka Ömeroğlu, Fahri Kaan Uzlar, Merve Özdemir, Doğa Sergici, İbrahim Atan Büyükoğlu, Onurcan Çakmaktaşı, Hüseyin Mert, Efe Şahin, Yağmur Kayhan ve Furkan Hasan Özsaylı adlı öğrenciler rol aldı. İsmail Hakkı Sunat'ın yazdığı oyunu, Ömer Kaya yönetti, müziklerini ise Atakan Narin yaptı.

Oyunun konusuna gelince; Gül, yedi yaşına girecektir. Sınıf arkadaşlarıyla birlikte kutlamaya karar verirler. Arkadaşları Gül'e unutamayacağı sürprizler hazırlar. Gül'e şiirler yazarlar. Gül buna çok sevinir. Gül de boş durmamıştır. Anne babasına güzel şiirler hazırlamıştır. Şiirler okunur, duygusal anlar yaşanır. Daha sonra oyuncular ve seyircilerle birlikte doğum gününü kutlarlar. 1-A sınıf öğretmeni Nurettin Özdemir, oyundan sonra yaptığı konuşmada minik öğrencilerinin performansından gurur duyduğunu ve bu tür çalışmaların ilerde daha fazla yapılacağını söyledi. Oyunu seyreden kalabalık bir seyirci kitlesi zaman zaman duygulanarak gözyaşlarına hakim olamadılar.

Oyun seyircilerin minik oyuncuları ayakta dakikalarca alkışlamasıyla son buldu.

(Ayrıca bakınız: Mehmet Tekkanat)