16 Haziran 2008 Pazartesi

Mehmet Tekkanat bildiriyor...

Biz, burjuvazinin oluşturduğu özel günlere karşıyız. Yaşamı metalaştıran günlere sıcak bakmıyoruz. Anneler Günü, Babalar Günü... gibi yaşamı metalaştıran günler, hiç de hoşumuza gitmiyor. Aşağıda sunduğumuz haberin içeriğinde de Babalar Günü kavramı var. Herşeye karşın, bir tiyatrocu tarafından yollandığı için yayımlıyoruz:


BABALAR GÜNÜNÜ SAHNEDEN KUTLADILAR

G.S.M. ALTAN ERKEKLİ SAHNESİ’NİN KÜÇÜK OYUNCULARDAN BABALARINA DUYGULANDIRAN SÜRPRİZ

Çoğu sessiz, sakin ve içine kapalı çocuklardı. Kendilerini daha iyi ifade edebilmeleri, kişiliklerinin gelişmesi ve sanatla tanışmaları için, çağdaş ülkelerde uygulanan en önemli eğitim sistemi olan yaratıcı drama dersleri aldılar.

Yıl boyunca oyunlar oynayarak kendilerini ve çevrelerini tanıdılar. İçlerinde yaşayan becerileri gün yüzüne çıkarıp, geliştirdiler.

Yılsonu geldiğinde öğrendiklerini bir oyunla taçlandırmak istediler.

Drama ve çocuk gelişimi eğitmeni Sabahat Tekkanat yönetiminde hazırladıkları oyunu velilerine ve akranlarına sunan çocukların babalarına bir de sürprizi vardı.

BABALARI DUYGULANDIRAN SÜRPRİZ

Babalar günü dolayısıyla oyun sonrası sahneden babalarına birer atan çocukların bu davranışı karşısında duygulu anlar yaşandı.

Böyle bir sürprizi beklemeyen babalar, çocuklarındaki gelişmeye çok sevindiler.

Çocukların kendi aralarında oluşturdukları dans grubunun dans gösterisi, şiir dinletisi ve minik oyuncu Derya Tepe’nin keman dinletisinin ardından oyuna geçildi.

Hababam Sınıfı adlı oyunda görev alan; Derya Tepe, Argun Kamel, Azim Çağrı İşçimen, Ali Çöl, Ece Tek, Fatma Şeyda Tırak, Ezgi Erden, Vahit Utku İşçimen, Gamze Habib, İdil Tutku Nas, Sılacan Temiz, Derinsu Uysal, Efecan Savaş, Hazal Özşenoğlu, Gamze Öztürk, Nadide Ertörer, İlayda Cengiz, Ali Ekin Demirci, Eylül Demirbaş, Başak Sağcan ve Nil Başak Duruk oyun sonrası izleyiciler tarafından dakikalarca alkışlandı.

Oyun sonrası sertifikalarını alan çocukların mutluluğu gözlerinden okunuyordu.

EĞİTİME DEVAM EDECEKLER

Oyunu başarıyla oynayan ve bir yıl boyunca çok eğlenceli günler yaşayan çocuklar tatile girmenin sevincini yaşarken, ayrılmanın verdiği hüznünü de birlikte yaşadılar.

Çocukların başarılarından çok mutlu olduğunu belirten Eğitmen Sabahat Tekkanat; “Önemli olan çocukların özgüvenlerinin oluşması, yaşamlarında karşılarına çıkacak olan zorluklara karşı kişiliklerinin çok sağlam olmasıdır. Bu çalışmalarda bunu sağlamaya çalıştık ve sonuç bizi çok mutlu etti.” dedi.

Bir ay sonra başlayacak olan yaz dönemi kurslarında yine birlikte olacak olan çocukların velileri; gösterdikleri gelişim ve başarılarından dolayı Eğitmen Sabahat Tekkanat’a teşekkür ettiler.

(Ayrıca bakınız: Mehmet Tekkanat)