30 Haziran 2008 Pazartesi

AKP iyice zırvalıyor!...

Adalet ve Kalkınma Partisi, insanlara adil davranmıyor. Adalet ve Kalkınma Partisi, insanların kalkınmasına çalışmıyor. Yelkenini Amerikan rüzgarıyla şişiren AKP, kendini ifade etmenin ötesinde bir davranışta bulunmayan Latife Tekin'i düşünsel olarak katletmek istiyor. Latife Tekin'in düşünsel evrenini benimsemesek de, AKP'nin uygulamak istediği linç girişimine karşıyız. Ülkemize dinci faşizmi dayatan AKP'nin linç girişimi karşısında Latife Tekin'in özlük haklarını savunuyoruz...

Latife Tekin'e uygulanmak istenen linç girişimi haberini aktarıyoruz:


Yazar Latife Tekin'in üzerine yürüyen başkandan alkollü suçlaması


AKP'li Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer, hükümeti ve AKP'nin enerji politikasını eleştirdiği için kürsüden inmesini istediği ve üzerine yürüdüğü yazar Latife Tekin'in, kürsüye alkollü çıktığını, alkolün etkisi ile sinirlendiğini söyledi.

Karabük Kültür Sanat ve Sanayi Festivali kapsamında düzenlenen "Kentleşme Sanayi ve Edebiyat" konulu konferansa katılan yazar Latife Tekin'in hükümeti ve AKP'nin enerji politikasını eleştirmesine kızarak, kürsüden inmesini isteyen Hüseyin Erer, yazara, Karabük'ün adını kötülediği ve siyaset yapmaya kalktığı için tepki gösterdiğini açıkladı.

AKP'li olmasa da aynı tepkiyi göstereceğini söyleyen Erer, konuşmasını şöyle devam etti;

"Karabük'te yaşanan bu olayları bir Madımak olayına benzetmesi çok yanlıştır. Ben bunu Karabük halkına bir hakaret olarak değerlendiriyorum. Karabük çağdaş bir cumhuriyet kentidir. Ak Partili olmasam da aynı tepkiyi koyardım. Yaptıklarımdan pişman olduğum için değil, bir misafirimiz olduğu için kendisinden özür diliyorum. Böyle bir olay nedeniyle Türkiye gündemini tuttuğumuz içinde Türk halkından özür diliyorum. Konu mahkemeye taşındı. Mahkeme sonunda kendisini isterse Karabük'e davet ederiz ve onu Karabük'ü gezdirerek, Karabük'ü ve halkını tanıtma fırsatı bulmuş oluruz"

(Kaynak: Milliyet)

(Ayrıca bakınız: Dinci faşizm azıtıyor!...)