8 Nisan 2008 Salı

Sakıncalı Piyade FAKİR BAYKURT Sahnesi'nde

Münir Özkul Sahnesi diye lanse edildiği andan itibaren adına karşı çıktığımız ve tarihsel nedenlerle adının Fakir Baykurt Sahnesi olmasını istediğimiz mekan, Ruhi Su'yu çağrıştıran bir adla; SU GÖSTERİ SANATLARI SAHNESİ olarak anılıp, Münir Özkul Sahnesi adında diretilmese de, biz Fakir Baykurt Sahnesi adında diretiyoruz. Ve anti-faşist bir oyun olan Sakıncalı Piyade'yi izlemenizi öneriyoruz...
.




Uğur Mumcu’nun katledilişinin 15.yılında, yeniden sahnelenen SAKINCALI PİYADE yoluna devam ediyor.
.
Aksaray’daki eski TÖS sahnesinin onartılıp yaşama kavuşturulmasının da ortak bir çabası olan oyun, yoğun ilgiyle izleniyor.
.
Genel Sanat yönetmenliğini, Orhan Aydın’ın yaptığı SU GÖSTERİ SANATLARI SAHNESİN deki oyunu Mehmet ULAY sahneye taşımış. Işık tasarımında Yüksel Aymaz, Dekor Kostüm tasarımında M. Ziya Ülkenciler, Hareket Düzeninde Gizem Erden ve müziklerde Timur Selçuk ustanın imzası var.
.
Oyuncu kadrosunda ise; Mehmet Ulay, Orhan Aydın, Recep Yener, Oğuz Tunç, Mustafa Kırantepe, Tamer Özceviz, Deniz Atam, Kayhan Koşar, Cenk Şengül var.
.
Oyunun sonunda yer alan ve geçmişten bu güne siyasal tüm cinayetlerin izini süren belgesel filmin yönetmeni ise; Önder Önsal.
.
Oyun; 11-12-18-19 ve 25 Nisan günleri Aksaray’daki salonunda 13 Nisan da Çorlu Tamer Levent Sahnesinde, 17 Nisanda ise İzmit Sabancı Kültür Sitesi salonunda seyircisi ile buluşmaya devam edecek. Su Gösteri Sanatları Sahnesi: 0212 621 45 52
.
(Kaynak: Gölge Tiyatro)