24 Ocak 2008 Perşembe

3. Abdülhamid slalom yapıyor!

3. Abdülhamid


Bilenler bağışlasınlar: Slalom yapmak, engeller arasında zigzag çizmektir...

3. Abdülhamid, kendine sanal bir dünya kurmuş ve bu dünyada oyun oynuyor. Bir söylediği diğerini tutmayan sözlerle yayıncılık yaptığını iddia eden 3. Abdülhamid, gerçekçi söylemler geliştirdiğinde desteklediğimiz, gerçek dışı davrandığında da eleştirdiğimiz biri...

"Kargadan başka kuş, kendinden başka çavuş" tanımayan 3. Abdülhamid, haftalardır eleştirdiği Orhan Alkaya'dan "sanal mavi boncuk" almış olmalı ki, 180 derece tornistan yaptı. Sonra tekrar tornistan yaptı. Sonra yine yapacak!...

Papatya yaprağı kopararak; "seviyor, sevmiyor, seviyor, sevmiyor..." diye mırıldanan yeni yetme aşıklar gibi davranan 3. Abdülhamid, Orhan Alkaya ve onun temsil ettiği Şehir Tiyatroları konusunda net bir politika izleyemiyor...

Özellikle Coşkun Büktel'in, SKY TURK TV'de yaptığı "tiyatroda vasıfsız işçiler" konusundaki değerlendirmesinden fena halde rahatsız olan 3. Abdülhamid, neden kendisiyle değil de, Büktel'le röportaj yapıldığını anlayamadığını dile getiriyor... HB

***

Coşkun Büktel
25 Ocak 2008


SON GÜNCELLEME: 03, 25 Ocak 2008:
Timur (nam-ı diğer 3. Abdülhamid) sitesinin ana sayfasındaki anons duyurusuna ve yazısının tren gibi uzun yeni başlığına "medya ahlaksızlığı" kavramını ekleyerek, (isim vermeden insanları suçlayacak kadar alçak olsa dahi) ahlak bahsinde de iddialı olduğunu (fıkra lazı aklınca) "kanıtladı".

YENİDEN GÜNCELLEME: 02, 25 Ocak 2008:
Timur (nam-ı diğer 3. Abdülhamid) şimdi de, yazısına "ORHAN ALKAYA BANA GÖRE NEDEN HATALIDIR" başlıklı bir bölüm ekledi.

GÜNCELLEME: 24 Ocak 2008
3. Abdülhamid, bizim yayınımızdan üç-dört saat sonra yazıyı tekrar ama başta "başlığı" olmak üzere çeşitli değişikliklerle yeniden yayınladı*


Sansürcü yayıncı A. Ertuğrul Timur'un (nam-ı diğer 3. Abdülhamid) bugün, kendi imzasıyla yayınladığı ve birkaç saat sonra yayından kaldırdığı yazıyı, ibret verici bulduğumuz için "biz" yayınlıyoruz

*GÜNCELLEME METİNLERMİZ AŞAĞIDAKİ ANONSUN ALTINA EKLENMİŞTİR


HABER AHLAKSIZLIĞI !


"Yaşasın Sansür" başlıklı yazısıyla ve sitesinden beğenmediği yazıları sonradan silip çıkarmasıyla tanınan tiyatrom.com sitesi sahibi, sansürcü A. Ertuğrul Timur'un (nam-ı diğer 3. Abdülhamid) 24 Ocak 2008'de tiyatrom.com adlı sitesinde, (http://www.tiyatrom.com/basin_bumudur.htm) adresinde yayınladığı ve tam tahmin ettiğimiz üzere, birkaç saat içinde yayından kaldırdığı aşağıdaki yazıyı; Timur'un tükürdüğünü yalayacağını önceden tahmin ettiğimiz için, kaydetmiştik.

Timur'un yazısını, tek virgül kısaltmadan, kendi mizanpajımızla sunuyoruz. Timur'un, yazıda ismini vermeden alçakça suçladığı eleştirmen, Coşkun Büktel'dir. Büktel'in Sky TV'de neler söylediğini, daktiloya çeker çekmez bu yazının sonuna ekleyeceğiz. O zaman, okurlar, Timur'un afaki biçimde "afaki", "genel geçer" ve "vıdı vıdı" olmakla suçladığı o konuşmayı ("Sky TV'deki Büktel konuşmasını") okurlar, Timur'un belgesiz vıdı vıdılarına dayanarak öğrenmek yerine, belgenin kendisine dayanarak öğrenecek ve Büktel konuşmasını (3. Abdülhamid'in vicdanıyla değerlendirmek yerine) Büktel'in neler söylediğini kelimesi kelimesine bilerek, "kendi vicdanlarıyla" ve bilinçli biçimde değerlendirebilecek.

GÜNCELLEME 24 Ocak: 3. Abdülhamid yazıyı üç-dört saat sonra yeniden yayınladı. Başlık değişmişti. Güncelleme olarak bir çuval "laf" eklenmişti. 3. Abdülhamid'in o bir çuval "laf" arasında gizlemeye çalıştığı net gerçek şuydu: 3. Abdülhamid, Büktel'i eleştirdiği "boş kadro" konusunda geri adım atıyor, Orhan Alkaya'nın o konuda "doğru" söylemiş olduğunu açıklıyordu. Ama, Orhan Alkaya'ya karşı düzeltme yapan, tükürdüğünü yalayan Timur, Büktel'e adını vermeden yönelttiği eleştirilerin dayanaksız kalmış olmasına aldırmıyor, Büktel'den özür dilemiyordu. İşte birkaç saat öncesine kadar muhalif olmakla övünen Timur'un, kendi cümleleriyle, birkaç saat sonra geldiği nokta:

"Olaya bu şekilde bakarsak bu basit çözüm tek çare gibi görünmektedir. Mecbur kalınarak yapılan bir çözümdür. Orhan Alkaya da hiç olmamasındansa bu çözüm herkesin hayrınadır türünde açıklamalarıyla (konu eğer böyle yansıtılırsa) doğru söylemektedir. Zira bu çözüm bulunmasaydı bütün yevmiyeli ve sözleşmeli oyunculara kusura bakmayın artık sizi çalıştırmamız mümkün değil güle güle denilmesi gerekecekti. Şehir tiyatrosundaki oyunların büyük bir bölümü kaldırılmak zorunda kalınacaktı."

"Sazan" Timur'un (nam-ı diğer 3. Abdülhamid) Alkaya'ya karşı Nisan yağmurundan daha kısa süren maymun iştahlı muhalefetini daha geniş bir vakitte ayrıntılı değerlendireceğiz.

YENİDEN GÜNCELLEME 02, 25 Ocak 2008:
Timur (nam-ı diğer 3. Abdülhamid) şimdi de, yazısına "ORHAN ALKAYA BANA GÖRE NEDEN HATALIDIR" başlıklı bir bölüm ekledi.Timur'un "süregiden eklemeler" dediği zikzaklarını daha geniş bir vakitte ayrıntılı değerlendireceğiz.

SON GÜNCELLEME 03, 25 Ocak 2008:
Timur (nam-ı diğer 3. Abdülhamid) sitesinin ana sayfasındaki anons duyurusuna ve yazısının tren gibi uzun yeni başlığına "medya ahlaksızlığı" kavramını ekleyerek, (isim vermeden insanları suçlayacak kadar alçak olsa dahi) ahlak bahsinde de iddialı olduğunu (fıkra lazı aklınca) "kanıtladı".

TIKLAYIN