17 Aralık 2007 Pazartesi

'Tiyatro yayınlarında patlama'

Hilmi Bulunmaz
23 Ocak 2007
(on bir ay önce)


Yeni bir başlık arayışı içerisine girmek yerine, tiyatrom* adlı sitedeki “baş haber”in başlığını uygun gördüm…

Bir de “kolaj” fotoğrafla süslenen haber, gerçeğin bir yanını yada gerçeğin gölgesini görmenin ötesine geçemiyor. Geçmek istemiyor…

Tiyatral İstanbul dergisinin kapağını kaplayan kocaman bir Ferhan Şensoy şapkasıyla dikkat çeken fotoğraf; tiyatro… tiyatro dergisi, tiyatrodergisi , tiyatronline, tiyatrokeyfi, tiyatro.net, Google … gibi yayınlardan oluşuyor…

..........“Yakın zamana kadar 15 yıldır yayınlanan tek basılı/süreli Tiyatro Dergimiz, 4 Genel Haber amaçlı tiyatro sitemiz Tiyatro Dünyasına ve tiyatro severlere hizmet verirken Tiyatro yayıncılığında son bir yıl içinde patlama yaşıyoruz.”

“…son bir yıl içinde patlama yaşıyoruz.”un en önemli nedeni; www.hilmibulunmaz.com, www.bulunmaztiyatro.com ve www.coskunbuktel.com adlı sitelerin yayına başlamasıdır!..

..........“Tiyatral İstanbul dergisi yayın yaşamına başladı ve üçüncü sayısı şu günlerde çıkmak üzere.”

Sanırım, birkaç tümce sonra, yukarıda saydığım üç (rakamla 3) siteyi de konu edinecektir…

..........“Bunun yanı sıra çok sayıda yeni basılı derginin yayın yaşamına başlayacağı haberleri dolaşırken, özellikle 2 derginin ciddi anlamda yakında piyasada olacağından söz ediliyor.”

Bu iki dergiden biri, haftalardır duyurusunu yapmasına karşın, yetkinleşememe nedeniyle, “ağır” davranan “Oyun” dergisi. Yazıyı hazırlayan kişi, şimdilik, sürpriz olsun diye derginin adını gizli tutuyor olabilir!..

..........“Yine bunun yanı sıra toplulukların kendilerine ait internet sitelerinde gözle görülür çoğalma olduğu gibi genel dergi niteliğinde sitelerde de artış gözlemleniyor.”

İşte, beklenen an geldi; andığım üç (3) siteden bahsedecek…

..........“Bütün bunların yanı sıra Tiyatro yayıncılığında sürpriz çıkışı e-mail grupları yaptı.”

Nasıl bir şey olduğunu bilmiyorum. Yoksa bizden mi (bu üç siteden) bahsetmek istiyor?!.

..........“Sahne Tozu, Türkiye’de Tiyatro ve Tiyatrom mail grupları en fazla üyeye sahip ve en çok okunan gruplar.”

Haydi be!.. Bu üç siteden bahsetmiyormuş!.. Ama yine de üçü (Sahne Tozu-1, Türkiye’de Tiyatro-2, Tiyatrom-3) tutturduğum için şükrediyorum!..

..........“Sitemize ait Tiyatrom mail grubu daha çok bir nevi duyuru, ilan amaçlı kullanılırken Sahne Tozu mail grubu tiyatro dünyasının çeşitli konularda kıyasıya tartışmalara öncülük ediyor.”

Söz veriyorum; en kısa zamanda bu bilmediğim kavramları (mail gruplarını) öğrenecek ve gerekirse “kıyasıya tartışmalara” ben de gireceğim…

..........“Mail gruplarına yazılan duyuru ve haberlerin anında yayına girmesi giderek tercih edilen yayınlar haline gelmesini sağlıyor ve Tiyatro sitelerinin pabucunu dama atıyor.”

Sanırım bahsettiğim üç (3) sitenin pabucu dama atılmış da benim haberim yok!..

Tamamı iki paragraftan oluşan “haber-yorum”un ikinci paragrafı tamamıyla “teknik” bir dille yazıldığından anlamadım, sizin de anlayamayacağınızı varsaydığımdan, buraya aktarmadım. Dileyen www.tiyatrom.com adlı siteden tamamını okuyabilir. Hatta anlayabilirlerse, bana da bir e-mail atıp, beni de e-mail örgütü üyeliğine sürükleyebilirlerse, toplumsal mücadeleye katılacağım kanısına kapılacağımdan, son derecede mutlu olacak, hiç olmazsa, hamaset edebiyatı yapanlarla kol kola yürüyebilme donanımına sahip olabileceğim…

Not: O zamanlar link vermeyi bilmiyordum.

(Kaynak: Bulunmaz Tiyatro)

*Dikkat! Bu sitenin altında bulunan "minicik kutucukta"*ki, erotik ilanlar içeren TOP 100 etiketini tıklamayınız!...

*"minicik kutucuk" sözü, suçunu örtmek isteyen "Üçüncü Abdülhamid"e aittir!...