20 Aralık 2007 Perşembe

Kazankaya ve Büktel'e açık teşekkür!

Dünya tiyatrosunun tersine giden tiyatro dünyamız, bu duruma, tiyatro esnafının iddia ettiği gibi, "başka etmenler" nedeniyle gelmedi. Tiyatro esnafının cahilliği, aptallığı ve kibri nedeniyle geldi...

Bu cahilliği, aptallığı ve kibri görmemizi sağladıkları için Nesrin Kazankaya ve Coşkun Büktel'e teşekkür ederiz!...

Nasıl ki, faşist bir general, Pablo Picasso'nun faşizmin yerle bir ettiği bir kasabayı anlattığı resmi Guernica tablosuna bakıp; "Kim yaptı bunu?" diye sorduğunda, ressam Picasso da; "Siz yaptınız!" diye yanıt vermişse, Büktel'in "YÖNETMEN TİYATROSU"NA KARŞI yapıtını da; Nesrin Kazankaya yazdı(rdı)ğı için kendisine teşekkür ediyor ve tadımlık sunuyoruz:

..........Türk tiyatrosu bu kitabın yazılabilmesini Nesrin Kazankaya'ya borçlu. Çünkü, sayın Kazankaya, bana karşı tepkisini belirtmek için o kibirli ifadeleri kullanmasaydı; ben, Almanya'da eğitim görmenin insanı ancak ne kadar yönetmen yapabildiğini cümle aleme kanıtlamak ihtiyacını (devletin kıyağıyla ve sıkı Alman terbiyesiyle yetişmiş bu tür insanların kibrini kırmak ihtiyacını) böylesine şiddetle (tüm acil ihtiyaçlarımı erteleyecek kadar şiddetle) hissetmeyecektim.

(Bakınız: Büktel; "YÖNETMEN TİYATROSU"NA KARŞI)