15 Aralık 2007 Cumartesi

Beşiktaş Belediyesi sunar

Etkinliklerin otuz üçüncüsü, Münir Özkul’un da katılımıyla 17 Aralık’ta düzenlenecek

“Ustalara Saygı”da bir büyük aktör

Beşiktaş Belediyesi Kültür Sanat Platformu tarafından düzenlenen “Ustalara Saygı” etkinliklerinde üçüncü dönem, 17 Aralık 2007 Pazartesi akşamı gerçekleştirilecek olan Münir Özkul gecesi ile devam ediyor… Münir Özkul’un da bizzat katılacağı gece, saat 20.00’de Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde (Akatlar Kültür Merkezi)…

Filmsan tarafından hazırlatılan Münir Özkul filminin galasının da gerçekleştirileceği etkinlikte; tiyatro ve sinemamızın usta aktörünün çeşitli yönlerini, dostları ve çalışma arkadaşları anlatacaklar. Faruk Şüyün’ün hazırladığı ve yöneteceği geceyi Gülsen Tuncer sunacak.

Ayşen Gruda, Erol Günaydın, sanatçının kızı Güner Özkul, Halit Akçatepe, Mert Baykal, gençlik arkadaşlarından Murat Somay, Sezer Sezin, Sırrı Gültekin, Suna Selen ve Üstün Akmen de Münir Özkul ile ilgili duygu ve düşüncelerini, sanatçıyla yaşadıkları anıları seyircilerle paylaşacak.

“Ustalara Saygı”da sanatçının unutulmaz karakteri “Mahmut Hoca” için de özel bir bölüm gerçekleştirilecek. “Hababam Sınıfı”nın yazarı Rıfat Ilgaz’ın oğlu Aydın Ilgaz duygularını aktarırken, Ülkü Erakalın da Münir Özkul ile ilgili konuşmasını “Hababam”dan şarkılarla süsleyecek. Ayrıca, gecenin seyircilerine, Çınar Yayınları’nın “Hababam Sınıfı” romanının 50. yılı nedeniyle hazırladığı belgeselin CD’si de dağıtılacak.

Melih Cevdet Anday Sahnesi’nin fuayesinde Münir Özkul filmlerinin afişlerinden hazırlanan bir serginin de gezilebileceği gece, sanatçıya anı plaketinin sunulmasının ardından düzenlenecek kokteyl ile sona erecek.

Bilgi için: Faruk Şüyün 0533 4683063
Melih Cevdet Anday Sahnesi (Akatlar Kültür Merkezi): 0 212 351 93 84