3 Kasım 2007 Cumartesi

Zaman gazetesi yazarı: Alev Alatlı...

[Alev Alatlı] Yorumsuz (1)
Bundan sekiz yıl kadar önce, Temmuz, 1999'da, Ermeni Forum'unda, (Armenian Forum) Londra'da "önemli" olduğu vurgulanan bir seminerin haberi çıktı: Konu, geçtiğimiz 80 yıl süresince "Türk milliyetçiliğinin Kürtler ve Ermeniler üzerindeki etkisi".
Yorumlar - 26 Ekim 2007, Cuma

[Yorum - ALEV ALATLI] Amerika'ya kim hükmediyor? (2)
Her ne kadar Bush'u bile aratacak kadar feraset yoksunu, kifayetsiz muhteris bir politikacı da olsa, Amerikan Temsilciler Meclisi sözcülüğüne yükselebilmiş olan Nancy Pelosi'nin, Taha Akyol'un ifadesiyle, "...Ermeni milliyetçiliğinin ...insani ve dini duyguları kin ve intikamcılığa alet etmek, tehdit etmek, satın almak gibi 'ahlaksız oyun'un en çirkin örneklerine" alet olmasını anlamak, zor.
Yorumlar - 19 Ekim 2007, Cuma

[Yorum - Alev Alatlı] Bu kadınla işimiz var (1)
Birkaç gün öncesinin "Ermeni soykırımı" kepazeliğinin siyasi mimarlarından, Kaliforniya Eyaleti Temsilcisi "Demokrat" Nancy Pelosi, Başkan Bush ve Yardımcısı Cheney'den sonra üçüncü sırada; yani, Amerikan Anayasasına göre, ikilinin başına bir şey gelmesi durumunda, 1940 doğumlu, beş çocuklu ve muhtelif torunlu İtalyan kökenli, bu Katolik "Hanımağa," "Başkan" oluyor.
Yorumlar - 18 Ekim 2007, Perşembe

Yazarlık Okulu'na başvuru için son günler
Tarih ve Kültür Araştırmaları Derneği'nin yazmaya gönül vermiş ve bu konuda kendisini yetiştirmek isteyen yazar adayları için düzenlediği 'Yazarlık Okulu'na başvurular sürüyor.
Kültür Sanat - 27 Eylül 2007, Perşembe

[Yorum - Alev Alatlı] 'Mahalle baskısı' deveyse...
Evet, bir zamanlar, yarım asır kadar önce bir zamanlar, eteği açılan yeni yetme kızları "adam gibi otur, başımızı derde sokma!" diye uyaran abiler vardı.
Yorumlar - 26 Eylül 2007, Çarşamba

[YORUM - ALEV ALATLI] Malezyalılaştıramadıklarımızdan mısınız?
Teşbihte hata olmaz da, ya art niyette?
Geçen pazar, Reuters, Malezya Federasyonu başkenti Kuala Lumpur'dan bir haber geçmiş. Şöyle: "...bir İslamcı parti tarafından yönetilen bir Malezya eyaleti, oruç ayı Ramazan'da yeme, içme, tütün yasağına aldırmayan ("ignore") Müslümanları yakalamak için "meraklı turşucu bir manga" ("a snoop squad") oluşturdu...
Yorumlar - 22 Eylül 2007, Cumartesi

[YORUM- Alev Alatlı] Allah kelâmı değil!..
Önce şu tespiti yapalım: Hiçbir anayasa Allah'ın kelâmı değildir. Hiçbir anayasa "mükemmel" değildir; "değişmez" değildir. Nitekim, "değiştirilmemiş" bir anayasa da yoktur. Toplumların mukadder gelişmelerini göğüsleyebilmeleri için, anayasaların zaman zaman revize edilmeleri kaçınılmazdır.
Yorumlar - 21 Eylül 2007, Cuma

[YORUM - ALEV ALATLI] Bu defa da biz denetlesek?
22 Temmuz seçimlerini "izlemek" üzere, Avrupa Konseyi'nin Belçikalı parlamenter Luc Van Den Brande başkanlığında 32 kişilik bir heyet gönderdiğini hatırlarsınız.
Yorumlar - 12 Eylül 2007, Çarşamba

[Yorum - Alev Alatlı] Körle yatan...
The Times isimli İngiliz gazetesinin dış haberler şefi Browen Maddox hanım, makalesine "Demokrasinin zaferi Atatürk'ün vizyonundan kopuşa işaret ediyor" şeklindeki başlığı uygun görmüş.
Yorumlar - 07 Eylül 2007, Cuma

[Yorum - Alev Alatlı] 'ADL'nin derdi ne? - 2
Geçtiğimiz günlerde "1,5 milyon Ermeni'nin Osmanlı Türkleri tarafından kesilmesinin 'soykırım' olduğunu kabul" etmeye karar verdiğini açıklayan Karalamaya Karşı Birlik, ADL, ABD'de, 1913'te, "B'nai B'rith Bağımsız Tarikatı"(1) tarafından kurulmuş.
Yorumlar - 28 Ağustos 2007, Salı