4 Kasım 2007 Pazar

Unutmuyoruz!...

Foto: Üstte, skandallar kralı Prof. Dr. Özdemir Nutku; altta, "Çığ" yazarı Tuncer Cücenoğlu...


Coşkun Büktel


Ahmet Levendoğlu, Yücel Erten, Güngör Dilmen,
Özdemir Nutku ve Tuncer Cücenoğlu'dan



(Başka sitelerin açıklamaya yanaşmadığı)


İBRET VERİCİ
"OMURGASIZLIK" BELGELERİ


(...)


5) Tuncer Cücenoğlu ne demişti:

Cücenoğlu, tiyatrodergisi.com.tr'de yayınlanan "Sayın Bakan Duraksamaksızın İstifa Etmeli" başlıklı yazısında, bakanı şöyle aşağılıyordu:

“Sayın Koç’a tavsiyem; ülkemizin yüz akı Devlet Tiyatrolarımız’ı çöküşe götürecek bu müdahalelerden, Devlet Tiyatroları Yasası ışığında Kurumu idare etmekte olan yönetimleri serbest bırakarak vazgeçmesi ve yeniden sevimli/samimi bir görünüme bürünebilmesi için de, hemen istifa etmesidir.

"Yerim doldurulamaz endişesine kapılmasına da gerek yok Sayın Koç’un…

(...)

"Sayın Koç’un, Avrupa Birliği’ne girme çabasındaki Türkiye’mizin hemen her konuda imajını bozduğunun bilinciyle duraksamaksızın istifa etmesi, hem kendisi hem de ülkemiz açısından hayırlı olacaktır."

(Bakınız: Tuncer Cücenoğlu, "Sayın Bakan Duraksamaksızın İstifa Etmeli".)


Tuncer Cücenoğlu ne yaptı:

Bakanı böylesine aşağılayan ve istifaya davet eden Cücenoğlu, bakan tarafından repertuar kurulundan azledildiği halde; mantık hatalarıyla dolu oyunlarını DT'ye kakalamanın yolunu yine de bulabildi. (Cücenoğlu oyunlarının yedi yaş zekâsıyla bile görülebilen mantık hatalarıyla dolu olduğunu kanıtlamak için onun en başarılı, "Rusya'yı bile sarsmış", oyununu ayrıntılı incelemiş ve hataları metinden alıntılarla birer birer sergilemiştik. Bakınız: "Çığ Aslında Nedir, Neyi Sarsıyor?") Mine Acar döneminde, hem “Kadıncıklar” adlı Cücenoğlu oyunu Ensar Kılıç rejisiyle Ankara’da, hem de “Neyzen” adlı Cücenoğlu oyunu Erdal Gülver rejisiyle Bursa’da sahnelendi. (Bakınız: "Devlet Tiyatroları web sitesi 2006-2007")

E, ne demişler? At binenin, kılıç kuşananın, oyun pazarlayanın. Pazarlamacılar hacıyatmaz gibidirler. Hiçbir darbe onları deviremez. Rüzgâr nereden eserse essin onlar ayakta kalırlar. Omurgaları olmadığı için esnektirler. Eğilebilme yetenekleri sayesinde kırılmaktan kurtulurlar. Her iktidar onların iktidarıdır. Her iktidara tutunurlar, her iktidarda "tutulurlar".


Coşkun Büktel / 9 Mayıs 2007


Not:

1. Bizim bilmediğimiz başka omurgasızlık örneklerini ve belgelerini bilenlerden (yazımızı eklerle geliştirmeye hazır olarak) katkı bekliyoruz.

2. Bu yazımı ve her yazımı, şu ya da bu biçimde tahrif etmemek ve kaynak göstermek koşuluyla, tüm sitelerin izin istemeksizin yayınlayabileceğini bir kez daha hatırlatırım.



tıkla: coskunbuktel.com