5 Ekim 2007 Cuma

Burak Caney adını kullanan meçhul (malum!) şahıstan aldığımız son mesaj!...

Hilmi Bulunmaz ırk ayrımcılığı yapıyor!

sitesinde
Zenciler de tiyatro yapar başlığı atan Hilmi Bulunmaz ırk ayrımcısı yüzünü göstermiştir.
Zenvciler tişyatro yapamaz diyen mi var yada zenciler ilk defa mı tiyatro yapıyor?
Tabi ki hayır. Ama zencilerden yanaymış gibi alt metine rağmen bu başlık Hilmi'nin bilinç altı yansımasıdır
Demekki zenciler farklıdır o halde zencilerin tiyatro yaptığı vurgulanmalıdır! bu başlıktan bu çıkmaktadır
Renk derisi daha koyu olduğu için kimse onların tiyatro yapamayacağını vurgulamaz ama renk derisi farklı olduğu için (zenci demek tam da budur) onların da tiyatro yaptığını vurgulamak tıpatıp benzer bir durumdur. Müspet ayrımcılık gibi görünen bir bilinç altı dışavurumudur.
Hilmi Bulunmaz ruhunu kapitalist dünyaya satmış altın zümrüt işleriyle uğraşırken, kapitalistlere süs eşyası üretme uşaklığıyla meşgul olurken hiç bir zaman başaramadığı sanat dünyasına olan husumetiyle de sanat dünyasını karıştırmaya devam ediyor. Hilmi Bulunmaz işadamı olabilir sarraf kuyumcu altın tüccarı olabilir ama sanatçı olamaz. Zaten saldırgan ruh yapısı ile de sanatçılık uygun düşmemiştir.
Hiç kimse Hilmi sanatçıdır diyemez o ancak zanaatçı ve kapitalist dünyanın uşağıdır. En son ne zaman bir oyun sahnelemiş nerede bir "OYUNUYLA" haber olabilmiştir ki yabancısı olduğu bu alanda OYUN ismiyle dergi çıkarma cüretini kendinde bulabiliyor?
Onun tüm çabası başaramadığı alanda diğerlerine saldırarak eziklk psikolojisinden kurtulmaya çabalamaktır.
Sosyalistliği de en az sanatçılığı kadar sahte olan Hilmi kapitalizmin uşaklığına sadece kuyum imal ederek değil sanat dünyasına fitne sokmaya çalışarak da devam ediyor. Tarih bu gibi kişileri süprüntü babından dahi sayfalarına almaz. O da hak ettiği yeri alacaktır.
Gerçek sosyalist oyun yalanın ta kendisidir. Burda kendisine destek veren de ondan daha aşağı değildir. Kemal Oruç kimdir hangi eğitim ve sıfatla tiyatro dünyasına kendini ve ekibini bu kadar lanse ediyor? Son bir yıldır bıkkıntı verecek kadar önde olma çabasının amacı nedir kime hangi zihniyete hizmet ediyor? Reklamın kötüsü olmaz çabasına mı girmiştir yoksa başka emelleri mi var? Kemal Oruç genç bir Hilmi Bulunmaz mıdır?
Hilmi Bulunmaz iyiniyetimize rağmen ortalıkta susmamaya ve ortamı germeye yeminli davranmaktadır Bundan sonra karşısında yine bizi bulacaktır. Hilmi Bulunmaz ve kafayı theope ile üşütmüş refikası artık havaların serinlemesini bile theopeyle bağdaştıracak kadar şaşkınlık ve acz içindedirler. Bu embesiller ikilisine şimdi de bir üçüncü ayak bulundu. Bu sacayağının yeri tiyatro dünyası değil olsa olsa fosseptik çukurudur. Canları cehenneme!

Oyun'un notu: Burak Caney adlı sanal kişi, aynı gün, Coşkun Büktel'e de bir mektup göndermiş; tıkla