17 Ağustos 2007 Cuma

TÖS, TÖB-DER, soL dergisi ve Münir Özkul!...


Oyun'un notu: Kampanyamız, TÖS (Türkiye Öğretmenler Sendikası) salonunun adı Fakir Baykurt adı olana dek sürecek!...


1) Münir Özkul; seks filmleri furyasını da boş geçmeyen usta oyuncu. (tıkla: ulusozluk.com

2) soL (Arzu Kayhan) Kimileri yıkıyor, siz yeniden yapıyorsunuz. Nedir bu İstanbul'un kültür meselesi? İstanbul 2010 yılında Avrupa'nın kültür başkenti ilan edildi ve buna uygun olarak çeşitli yıkımlar gerçekleştirilecek. Bazı kültür alanlarımız yok olacak. Tam da bu sırada siz unutulmak üzere olan bir mekanı buluyor ve yenileyerek hizmete açıyorsunuz. Nasıl değerlendiriyorsunuz bütün bunları?

Nazif Uslu (Münir Özkul Sahnesi mucidi!) Emperyalist güçlerin bir başka oyunu, planı bu. İstanbul neredeyse yüzyıllardır bir kültür başkenti. Bu amaçla atılacağı söylenen bütün adımlar aslında kültür alanlarını emperyalizmin ihtiyaçlarına göre yeniden düzenlemekten başka bir şey olmayacak. Şu anda cumhurbaşkanı seçimleri nedeniyle tasarı sırada bekliyor. Ahmet Necdet Sezer imzalamamıştı. Ancak yeni cumhurbaşkanının önüne getirilecek ilk dosyalardan biri de bu kültür başkenti meselesiyle ilgili tasarı olacak ve tasarı imzalandığı an AKM yıkımıyla talan başlayacak. İstanbul'u kültür başkenti yapmak için önce kültür değerlerini yok edecek, sonra yerlerine ticaret merkezleri kurarak sermayenin kazanç merkezleri haline getirecekler. Biz ise tam tersini söylüyoruz. İstanbul çok uzun zamandır kültürümüzün başkenti. Biz bu kültürü ve toplumsal hafızayı yaşatmak için var gücümüzle çalışacağız ve İstanbul değerlerine sahip çıkanlarla onu yok edenlerin bir tür meydan savaşına tanık olacak. Onlar yıktıkça biz yapıp yerine koyarak cevabımızı vereceğiz.

3) Fakir Baykurt, 1965 yılında TÖS’ün kuruluşuna katılır ve genel başkan seçilir. (tıkla: TÖS salonunun adı Fakir Baykurt olmalı!...)

tıkla: Münir Özkul Sahnesi: Toplumsal hafıza yaşayacak