1 Ağustos 2007 Çarşamba

Demirkanlı'nın yalanları tartışılıyor!...

Türkiye tiyatrosu neden geri? Türkiye tiyatrosu neden bunalımda? Türkiye tiyatrosu neden üretici olamıyor?...

Yukarıdaki soruları, sonsuza dek uzatabiliriz!...

Bunun birçok nedeni var... Ancak, en önemli nedeni; tiyatro dünyasının pespayeliği, zavallılığı, alçaklığı, yalancılığı, çanak yalayıcılığını, sadaka dilenciliğini... içselleştirmesi ve bu duruma karşı yaptırım uygulama niyeti olmaması. Böyle bir niyeti olanların da, bu niyetten uzaklaştırılmak istenmesi!...

İşte, böyle zavallı bir dünya da; basın olarak, Demirkanlı'nın Tiyatro... Tiyatro... dergisini hak ediyor. Nitelikli bir yayın anlayışını hak etmiyor. Türkiye tiyatrosunun ortak paydası Tiyatro... Tiyatro... dergisi olunca... sözün devamını getirmeye utanıyoruz!...

Bu konuyla ilgili BÜKTEL'İN GÖR DEDİĞİ'ni okurlarımızın dikkatine sunuyoruz:


Coşkun Büktel


Timur ve Demirkanlı, Bulunmaz'ı cevapladı


YAVUZ HIRSIZ!


Timur ve Demirkanlı, tiyatrom.com'da yayınladıkları birer yazıyla Bulunmaz'a cevap verdiler. Okurlar arasında Demirkanlı'dan, "Alın Size kanıt!" başlıklı bomba gibi bir cevap yazısı bekleyenler, Demirkanlı'nın Bulunmaz'a "Kanıt istiyordun, işte kanıt!... Şimdi sözünü tutup bundan böyle benim dergimin her sayısından 100 taneyi üst fiyatından almanı bekliyorum. Bu sözünü tutmazsan, alçak, yalancı ve şerefsizsin!" diyeceğini uman saf insanlar varsa, onlara kötü haber: Hayal kırıklığına uğrayacaklar.

Demirkanlı, hiç öyle şeyler söylemiyor. O daha çok yavuz hırsız taktiği uygulayıp, (Hilmi Bulunmaz'a yalanı için hesap vermek yerine) sanki (yazısının tümüne dayanak yaptığı konuda) yalancı çıkmış olmak, utanılacak bir şey değilmiş gibi, hiç önemli değilmiş gibi bir tavır takınarak; büyük bir pişkinlikle konuyu değiştirip, bambaşka bir telden çalarak; Hilmi'ye, "Polis senin tiyatronu ne zaman bastı, lütfen açıklar mısın?" mealinde bir soruyu, sanki çok kazık bir soruymuş gibi, otuz kere tekrarlayarak, soruyor. Yakalanan son yalanı için kendisi Bulunmaz'a hesap vereceğine, özür dileyeceğine, konuyu değiştirip Bulunmaz'dan hesap soruyor. Utanmazlığın, ucuz kurnazlığın bu kadarı, eminiz ki, midesizlerden başka herkesin midesini bulandırıyor.

Bize gönderilmediği halde her iki yazıyı da, sitemizde kendi mizanpajımızla yayınlayacağız. Kiramızı öder ödemez ilk işimiz bu olacak! Ama o kadar beklemek istemeyenler için, Timur ve Demirkanlı'nın tiyatrom.com'daki söz konusu yazılarına link veriyoruz:


Ertuğrul Timur
SAYIN HİLMİ BULUNMAZ'A KISA BİR YANIT


Mustafa Demirkanlı
VEKALET DÖNEMİ

tıkla: coskunbuktel.com