6 Haziran 2007 Çarşamba

Elma şekeri yalamaya hayır!

Ağlama sesleri kesilsin, isyan naraları atılmasın, sömürü düzeninin kitlelere şırınga ettiği acı ilaç algılanmasın... diye, "sus payı" olarak verilen elma şekerini yalamak istemeyen kişi, kuruluş ve kurumlar, tiyatrom'un başlattığı "Sadakaya Hayır!" kampanyasını destekliyor. Biz de bu kampanyayı destekliyor ve her tepkiyi okurlarımıza aktarıyoruz:


Ulvi Alacakaptan
TODER (Tiyatro Oyuncuları Derneği) Genel Sekreteri

Kamuoyuna;

1983'te ihdas edilen "Özel Tiyatrolara Destek" adı altındaki devlet yardımından beri Türkiye’de Tiyatro’nun temellerinden biri olan bu sahneler kan ve seyirci kaybetmektedirler.

Hangi ölçütlere göre dağıtıldığı belli olmayan işlevsiz ve anlamsız paralar söz konusu komisyonda ömür boyu üye seçilmiş görüntüsü veren kişi tarafından kendine en yüksek oranda almak gibi pervasızlıklar ve darbe çığırtkanlığı yapanların tek kişilik projelerine üleştirilme gibi anlamsızlıklarla heba edilmektedir.

Son 3 yıldır TO-DER üye olarak komisyona çağrılmamakta yasal zorunluluğa karşın bu konudaki dilekçemize yanıt dahi verilmemektedir.

Devlet salon yaptırarak / varolan mekanları tiyatroculara açarak vergi indirimine / bağışıklığına giderek ortaöğretime yok olmaya yüz tutan Tiyatro çalışmalarını nicel ve nitel bakımdan çoğaltarak Tiyatro’ya gerçek desteğini gösterebilir. Bu konudaki niyet ve iradesini ortaya koyabilir.

Oluşumuna işleyişine ve işlevine temel eleştirilerimiz olan "Özel Tiyatrolara Destek Komisyonu"nun yeniden yapılandırılması ve bu fonun gerçek işlevine kavuşturulması için 900'e yaklaşan üyesi ile ülkenin en yaygın ve büyük oyuncu kuruluşu olan TO-DER'in tüm olanaklarıyla sürece katılmaya hazır olduğunu kamuoyunun bilgisine sunarım.


Gülperi
Tiyatroma kavuşmalıyım...

Ne zaman aklıma gelse, orada olamadığım için üzülürüm. Orda olmam lazım. Hemen şimdi, şu an... Sahnede alkışlanmam lazım... Ağzımdan süzülenin Shakespeare olması lazım. Hemen şimdi, şu an... Ben tiyatroyum, tiyatro oksijendir... Herkesin beni içine çekmesi lazım. Bağırmak ve orda olmak lazım. Hemen şimdi, şu an...

Ben seneye ilkokulu bitireceğim ve seneye orda olmam lazım... Her güzel sanatlar lisesinde bir tiyatro bölümü olmalı ki. Ben de sahneme kavuşabileyim. Benim gibi bunun için çıldıran yığınlarca çocuk için :D

tıkla: tiyatrom