13 Haziran 2007 Çarşamba

Batık tiyatrolara sadaka verilmesin!

Batık bankaları, batık bankerleri, batık sanayicileri, batık tüccarları, batık siyasetçileri... koruyan, kollayan ve onlara adı sadaka, kendisi servet olan paralar veren devlet, çürümüşlüğün ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesi için her yolu mübah görüyor...

Ali Poyrazoğlu, Ferhan Şensoy, Ankara Ekin Tiyatrosu... gibi kapitalist ve halkın sırtında kene olan tiyatrolar, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyerek; teknelerinde, yazlıklarında, barlarda, eğlence yerlerinde gününü gün ediyorlar. Bir bardak süt bulamadığı, bir dilim ekmek bulamadığı için, ailesinin önüne utanarak çıkan annelerin haklarını yiyen bu gözü dönmüş kapitalist sanatçılar, tarihin karşısında da yargılanacaklar...

Çürümüşlüğü deşifre eden bir kampanya başlatan tiyatrom'u destekliyor, en küçük gelişmeyi bile okurlarımıza aktarıyoruz:


Nevzat Süs
Oyuncular Sahneye!!!
Yani ne diyebilirim tiyatrom.com, Ferhan Şensoy ile Ali Poyrazoğlu'nu aynı kefeye koydurdunuz ya insanlara. En azından tiyatroya yeni başlayanlar bu konuda azıcık geçmişe dönüp bakmalı. Ferhan kimmiş, Ali kimmiş.Yazık ediliyor arkadaşlar... Ertuğrul saldırma güdüsüyle bunu biliyor ama göremiyor olabilir. Neyse oyuncular sahnede sözlerini söylemeye devam ediyorlar...

Şule
Boşa uğraş
Sizi her satırınızla destekliyorum ama nafile çaba olduğunu da söylemeden yapamıyorumHer alandaki kirlilik burayada bulaşmış. Baksanıza ismi kendinden büyük koskoca sanatçılar 90.00 ytl ye tamah ediyor dernek temsilcileride onlara kol kanat geriyor. Bundan ala toplumsal kirlilik ve çürümemi olur? Nerde toplumcu halkçı aydın ve çoğunluktan yana sanatçılar? Nerde Nazım'lar, Aziz Nesin'ler? Aziz Nesin hiç mi güçlük çekmedi? İstese günde 20 tane espirili seks filmi senaryosu çıkarmaz mıydı? taviz verse devletten destek alamazmıydı? TV'lere parodi yazamaz mıydı? Nazım doğduğu ailenin refahına refah katmayı ve devlet çanağından otlanacak mevkilere gelmeyi bilmiyor muydu? Nerde Nazım'lar, Sebahattin Ali'ler nerde Ferhan Şensoy'lar, Ali Poyrazoğulları? Sahneden bir Nazım şiiri okumakla yada arada espirili bir lakırdı içine iktidara gönderme yapmakla olmuyor bu işler. Yaşamında özünde sözünde tutarlı, dürüst, ilkeli olmak nerde? Kutlarım bu kampanyayı açan arkadaşlar! Bu ortamda birer kardelen gibi yüreğimizi ısttınız minicik de olsa umut oldu hala sizin gibilerin olduğunu görmek. Kardelen çiçeği dedim ama doğrusu ya ortalık bembeyaz karla da kaplı değil siz balçığın çamurun içinden boy vermiş kardelen çiçeklerimizsiniz.

Ayşe Şamdancı
Asıl gençlere verilmeli
Ferhan Şensoy Ali Poyrazoğlu bunca senenin sonrasında hala devletten bir şey bekleyemez beklememeli. Devlet sanata destek olacaksa bile bu destek yeni kurulana henüz yolun başında olana , yola çıkmak için desteğe ihtiyaç duyana omuz vererek olmalı. Mantık bunu gerektirmez mi? Her sene konservatuardan bir çok genç arkadaş mezun oluyoruz bize destek verilmezse biz nasıl tiyatro dünyasında kendimize yer açarız? 40 sene sahnede yer alıp kendine salon yapıp seyirci kapasitesi oluşturup hala destek bize verilsin diye devletin gözünün içine bakmak ne kadar düşüncesizce bir şey.

Nergis
Destekliyorum
Tiyatro eğitimi ve tiyatro salonu olmayan bir okul istediği kadar matematik fizik türkçe öğretilsin eksiktir.Büyükler devletin parasına göz dikmekten vazgeçerse yatırımlar okullara, eğitime, gençlere olabilir.

Fikret Dikici
Bazı hatalar unutulmaz
Bazı hatalar unutulmaz. Hele bunu yapanlar yazar çizer sanatçı ise. Bu devlet ianesini alanlarda unutulmayacak. Derhal bu ödemeler durdurulsun gerçek kültür-sanat yatırımları başlatılsın !Fikri Sağlar'dan bu yana bu paraları dağıtan kültür bakanları da alan tiyatrocular da halkın parasını şahsi olarak peşkeş çekmekten ve kullanmaktan yargılanmalıdır!Batık banker durumunda sanatçı istemiyoruz!

Nermin Tuğ
Evet ben de katılıyorum
Özel Tiyatrolara yardıma hayır!Hem bu sözde göstermelik sahte kültür sanat desteği yerine gerçek bir kültür-sanat yatırım politikasını zorlamak için; hemde özel tiyatroların bağımsızlığını korumak için ...

Akif Yenidoğan
Katılıyorum
Elbette he rokula bir salon talebi yükselttiğimizde hemen binlerce okula bu yıl salon kurulamayacağının bilincindeyiz. Ama bu talebi yükseltmeliyiz ki adım adım aşama aşama bu gereklilik gündeme girsin. Sizi sonuna dek destekliyorum.

Mehmet Nurkut İlhan
Yine Hüsran
Yıllardır verilen mücadeleyi görmezden gelen bakanlık tavrına tiyatrocularda katkı yapmışlardır. Beni asıl düşündüren bu durumdur. Denetimi yapılamayan bir para katkısının yapılmasına karşıyım. Büyük oyunlarının hükmünden çocuk ve gençlik tiyatrolarını kurtarmak için ayrı bütçe her 2 yılda bir değişen değerlendirme kurulunun olmasını önermiştim yıllarca, yine ulaşılamadı. İstanbul her zaman türkiyeyi solladı gitti. Bu adaletsizlik değilmi. Bildiğiniz gibi yalnız İstanbulda tiyatro yapılmıyor. Türkiyenin her yerinde sahneler açılıyor. Elbette hepsi düzeyli ve kailteli değil. Olması için otokontrol sisteminin sivil toplum örgütleri eliyle işletilmesi gerekir diye düşünüyorum. Çünkü tiyatro bana göre sağlıklı bir toplumun en önemli kilometre taşıdır.

Selim Kalıç
Saçma bir talep
Sanki Devlet böyle bir şey yapmak istiyorda ödenek mi bulamıyor . Diyelim Tiyatrolara yardım kesildi bu parayla okullara salon yapaılacağı ne malum . Hadi salon yapıldı diyelim o salonlara YİNE AYNI TİYATROLAR ve TİYATROCULAR girmeyecek mi diğer tiyatrocular mı girecek sanıyorsunuz . Çok şaçma bir talep pireye kızıp yorgan yakma durumu yani Bunun yerine bu desteğin daha denetime açık ve tüm tiyatroları kapsayacak şekilde geliştirilmesini talep etmek gerekir .

İrem
Herkes tiyatro yapabilsin
İçimizdeki ışığı dışarı çıkartmak için lütfen bu kampanyaya destek verin ve gerçekleştirelim..ışığınız sönmesin dileğiyle...

R. Şafak Tok
Hayal Oyun'cağı
Ne düşünebilir ki insan, her okula bir salon başlıklı imza kampanyasını görünce. Tabiki salon, mümkünse her yere... Sanırım sürçü lisan ettim burasıydı değil mi Türkiye?

Esen Yel
Katılıyorum
Tiyatrom'un önerisine katılıyorum...

Ali Altun
Bu teklif dahi yetersiz
Her mahahalleye bir tiyatro salonu yapılmalı.Ülkenin geleceği bu değişime bağlı.

tıkla: tiyatrom