13 Haziran 2007 Çarşamba

AET da halkın parasını çarpıyor!

Ali Poyrazoğlu, Ferhan Şensoy'dan hiçbir farkı olmayan Ankara Ekin Tiyatrosu da, halkın emeğinden çalınan paraları ham hum şaralop yapıyor. Sırtını devlete ve devletin üniversitelerine dayayan Ankara Ekin Tiyatrosu, özellikle Dokuz Eylül Üniversitesi / Güzel Sanatlar Fakültesi / Tiyatro Bölümü egemenlerinden Semih Çelenk adlı akademisyenin dramatik yazarlığının güvencesine dayanarak, halk üzerinde yanılsama oluşturup, ilericiymiş havası veriyor...

Ne var ki, tiyatrom'un başlattığı kampanyanın sayesinde, kol kırıldı ve yen içinde kalmadı. "Sıradan" okurlar, "sıradan" izleyiciler, "sıradan" insanlar duruma mühahil oldu. İyi de oldu...

Halkın emeğini kasalarına tutsak edip, vur patlasın çal oynasın yapan kapitalist tiyatroların ipliğini pazara çıkaran tiyatrom'u destekliyor ve her gelişmeyi anında okurlarımıza aktarıyoruz:


Hasan Hüseyin Kefeli
Özrü kabahatlerinden büyük
Ben, bazılarının bazılarını savunmasını anlayamıyorum. Kimisi tamam, iyi, güzel protesto edin de Tiyatro Ekin'i değil, yada Ferhan Şensoy şöyle iyi böyle kıymetli, şeklinde savunuyor. Diğeri zaten arsız demeye getiriyor. İyi ya işte, asıl şaşırılacak kınanacak, bu beklemediğimiz, bu iyi dediğimiz kişilerin, aynı şeyi yapmış olması, daha şaşırtıcı değil midir? Diğeri zaten arsızsa, kınasanız da, protesto etseniz de nafile. İş ki iyi dedikleriniz, neden aynı çıkar ilişkisine girmiş yada devletten şahsi çıkar sağlamaya girişmiş?

A. Ertuğrul Timur
Nevzat bey'e
İsmimle hitap ettiğinize göre sanırım samimi bir tanışıklığımız olmuş olsa gerek ama tanıştığımızı hatırlayamadım bağışlayınız...Saldırma güdüsünden söz etmişsiniz buna da bakarsak yine beni bir hayli iyi tanıyor gibisiniz ama ben bu kadar tanışıklığımız var mı yada beni ne kadar tanıyorsunuz bundan da emin değilim.Ferhan Şensoy'la Ali Poyrazoğlu'nu aynı kefeye koymak deyince (Tüm yaşamlarında tiyatro yaklaşımlarında vs değil ama bu konuda)aynı kefeye girenler kendileridir ben değil. Hep söyledim yine söylerim Hırsızı suçlamak yerine hırsız var diyeni suçlamak bizim topluma özgü. Yaptığımız bir durum tespitidir. Biz bu tiyatroların ayrıcalıklı olarak yardım alması yanlıştır diyoruz varsa karşı görüşünüz yazarsınız. Bu ne saldırıdır ne onları alçaltan bir durumsa alçaltan bizizdir. Bu duruma sebebiyet verdikleri için kendileridir. Bizim yaptığımız durum tespiti yapıp bunun bizlere göre yanlış olduğunu söylemektir.Bilginize.Not : Bu alan polemik yada forum alanı değil imza koyma alanıdır. Bu imza kampanyasını benimseyen kısaca görüş yazıp imzalar benimsemeyen imzalamaz. Haa, karşı görüşe kapalı mıyız ? Hayır eğer farklı düşünceniz varsa lütfen email yoluyla iletiniz hemen altına köşe yazısı olarak ekleyebilirim.
Size İyi günler dilerim.

tıkla: tiyatrom