13 Mayıs 2007 Pazar

tiyatrom nesnel habercilik yapıyor

Güncelleme: Aradan uzun zaman geçmesine karşın; ne Orhan Kurtuldu'nun, ne de adaşı Orhan Aydın'ın sözlerinin somut işlevi yerine getirilmedi! Tiyatral İstanbul'daki (aşağıdaki yazıya konu olan traji-komik) durum, düzeltilmedi. Okurları aydınlatmayan, bizi tatmin etmeyen bu durumu, bu kez, biz KINIYORUZ! Tıklayın ve "TİYATRAL İSTANBUL DERGİSİ ÖZEL HABERİ!" yazısını görün!!!

...

Feodal ilişkileri ikincilleştirerek, ahbap-çavuş davranışlarını tasviye eden tiyatrom.com sitesi yöneticileri, nesnel haberciliğin zorunlu koşulunu yerine getirmek için çaba harcıyor...

"Tanıştığın, bildiğin birisine eleştirini neden yüz yüze yapmadın?" sorusu yöneltilen tiyatrom.com sitesi sorumlusu A. Ertuğrul Timur'un verdiği yanıt, son derecede nesnel:

"Eleştirimi yayın yoluyla yaptım. Çünkü ikili sohbetlerde tartışmalar karşılıklı sürer kapanır, ama yazıya konu olan kabahat kamuoyu önünde ve yayın yoluyla işlenmiştir. O halde, eleştirisi de kamuoyu önünde ve yayın yoluyla yapılmalıdır."

Yazı kısa olduğundan ve durumun içinde, bir biçimde, biz de bulunduğumuzdan, olduğu gibi aktarıyoruz:


ORHAN KURTULDU'DAN AÇIKLAMA

Aşağıda yer alan eleştiriyi okur okumaz Sayın Orhan Kurtuldu'dan gelen açıklamada "Bu yazı için eline sağlık ben olsam daha ağırını da yazardım, Oldukça yoğun olduğumuz için ve bilgisayar başına geçip haber yazmamız o ortamda mümkün olmadığı için bu açıklamayı ve belgeleri o sırada yanımızda bulunan Tiyatral İstanbul ilgilisi arkadaşa vermiş fakat kendisinden tiyatrom başta olmak üzere tüm yayınlara da iletmesini rica etmiştik. Fakat arkadaş haberi doğrudan değil, kendi yayınında yayınlayıp kendi bu yayınını "Tiyatral İstanbul Özel Haberi" başlığı ile kamuoyuna duyurmuştur" şeklinde açıklama yaptı. Gerekirse bir yazılı açıklama yapabileceğini ve bu yanıtını da olduğu gibi yayınlayacağımızı bildirdik. Okurlarımızın bilgisine..

Sayın Orhan Aydın'da hemen akabinde bunun doğruluğunu teyit edip durumun can sıkıcı olduğuna dikkat çekerek

" Bu tür yanlışlıkları kendi içimizde çözerek ilerlemeliyiz. Önümüzdeki süreç yaşadıklarımızdan daha KARANLIK OLABİLİR. AKM ve H.Muhsin ERTUĞRUL'un kapısına DOZERLER DAYANDIĞINDA orada kaç kişi olabileceğimizi düşünmeliyiz! Ya da önümüzdeki YARGI SÜRECİNİ düşünmeliyiz." şeklinde düşüncelerini dile getirdi.


Önemli Not

Bazı dostlarımdan "Tanıştığın, bildiğin, birisine eleştirini neden yüz yüze yapmadın?" şeklinde sorular gelmiştir. Yanıtımı bu soruyu soranlara verdim fakat diğer merak edenler için bir kez de burada tekrarlamak istiyorum. Eleştirimi yayın yoluyla yaptım. Çünkü İkili sohbetlerde tartışmalar karşılıklı sürer kapanır ama yazıya konu olan kabahat kamuoyu önünde ve yayın yoluyla işlenmiştir o halde eleştirisi de kamuoyu önünde ve yayın yoluyla yapılmalıdır.Tabi buna gelen yanıt da yine kamuoyu ile paylaşılmalıdır. Kaldı ki eğer ortada bir yanlışlık var ise bunu ben yazmasaydım da en azından bazıları düşünecek ve "Neden bu kişiler sadece bu dergiden açıklama yapıyorlar?" sorusu akla gelebilecekti. İnanıyorum ki başkalarının da aklına gelmesi olası bu soruyu buraya taşımakla konunun açıklığa kavuşmasına da, akıllara gelebilecek bu kuşkuların giderilmesine de vesile olmuş olduk.

A.E.Timur


tıkla: tiyatrom