15 Mayıs 2007 Salı

Güngör Dilmen de Bakan'ı İstifaya Çağırdı

Oyun yazarı Güngör Dilmen, Atilla Koç’un, tiyatroya verdiği zararın altından kalkamayacağını belirterek, bir an önce istifa etmesi gerektiğini söyledi. Dilmen, Uluslararası Tiyatro Enstitüsü ve Oyun Yazarları Derneği’nin toplu bir kınama gerçekleştirmeleri gerektiğini belirtti.

Dilmen'in açıklaması şöyle:

1- Kültür Bakanı, zücaciye dükkânına giren fil ya da deve gibi devlet tiyatrosunu şangır şungur etti. Bakın art arda istifalar geliyor. Bakan verdiği bu zararın altından kalkamaz. İstifa etmesi gerekli ya da görevden alınmalı.
2- Ben, bizim Türkiye Oyun Yazarları Derneği ve İTİ (Uluslararası Tiyatro Enstitüsü) nasıl bir tepki göstereceğini merak ediyorum. Her iki kuruluş da Kültür Bakanı’nı protesto etmeli. Bu kurumların varlık nedeni en çok böyle günlerde belli olur. Refik Erduran ile dün telefonla konuştuk ortak bir kınama yayınlanmasını istedim. Sanırım o da aynı görüştedir.
3- Bir iki kişinin oyunumu çekiyorum demesiyle olmaz, toplu bir kınama gerekli. Bunu iki dernek yapabilir; İTİ ve Oyun yazarları Derneği. Derhal harekete geçip, toplu olarak bir kınama yapmaları gerekiyor.

tıkla: tiyatrodergisi