11 Mayıs 2007 Cuma

AKM de AKP de yıkılıyo

Görünce beni küçük dilin tutuldu
Kalbinin atışı uzağa duyuldu
Hadi bana hadi bana hadi bana söyle
Seviyorum de acemi aşık


Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) yıkılarak yenisinin yapılmasını öngören tartışmalı yasa, TBMM Milli Eğitim Komisyonu'nda CHP'lilerin karşı çıkmasına rağmen AKP'lilerin oylarıyla kabul edildi.

Aşk sözde anlatılmaz
Sevmeden yaşanmaz
Aşkta oyun olmaz


Komisyonda dün, 'İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Kanunu Tasarısı' kabul edildi. Tasarının önümüzdeki günlerde Genel Kurul'da görüşülüp seçimden önce yasalaştırılması hedefleniyor. Görüşmelerde CHP'li üyeler tasarının özellikle AKM'nin yıkılmasını öngören hükmüne karşı çıktılar. CHP İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek'in, bu hükmün tasarı metninden çıkarılmasına ilişkin önergesi AKP'lilerin oylarıyla reddedildi.

Buraları yıkılıyo benden yıkılıyo
Her gün peşime bıyıklı takılıyo
Ben seni seçtim tahminin doğru
Yasla başını hadi degajeme doğru


Bakan Koç, AKM'nin yıkılıp yeniden yapılmasını bu kez 'Deprem riski var' diye savundu. Sakarya Üniversitesi İnşaat Fakültesi'nin incelemelerine göre, AKM binasının yıkılma riski taşıdığını anlatan Koç, "Bina, statik ve deprem açısından yüzde 40 risk taşıyor. Deprem Konseyi kararlarına göre, bu durumdaki binaların yıkılması gerek" dedi.

Aşk sözde anlatılmaz
Sevmeden yaşanmaz
Aşkta oyun olmaz


CHP'li Şimşek, tasarıda değişiklik yapılmayacağının ortaya çıkması üzerine, toplantıyı terk etti. Bu sırada AKP'li Ömer Özyılmaz, "Siz devleti tanımıyorsunuz" diye laf attı. Şimşek ise "Saygısızlık etmeyin, haddinizi bilin. Biz kimin devleti tanıyıp, kimin hançerlediğini iyi biliriz" diye cevap verdi. Kültür Bakanlığı tarafından hazırlanan yasa tasarısı 2010 çalışmalarının başlaması için önemli. Ancak bakanlığın son dakikada tasarıya AKM gibi tartışmalı bir konuyu eklemesi tepki çekmişti. 2010 Girişim Grubu, çalışmalarını olumsuz etkileyecek bu maddenin yasadan çıkarılması gerektiğini açıklamıştı.

tıkla: Ayça
tıkla: Radikal