17 Nisan 2007 Salı

Meral Çetinkaya istifa etti

Bakırköy Belediye Tiyatroları oyuncusu Meral Çetinkaya istifa etti...

Yukarıdaki tümce nesnel bir durumu dile getiriyor...

İçinde bulunduğumuz sürece baktığımızda; kimse Meral Çetinkaya'yı silah zoruyla istifaya zorlayamaz...

Meral Çetinkaya'nın içinde bulunduğu ortama baktığımızda; işkence görerek istifa ettiği iddia edilemez...

İmdi,
www.makajans.com, www.tiyatrom.com, www.tiyatrodergisi.com.tr adlı sitelerdeki habere bakalım:







MERAL ÇETİNKAYA İSTİFA ETMEK ZORUNDA KALDI

Türk tiyatro ve sinemasının pek çok ödüllü önemli kadın oyuncularından Meral Çetinkaya yıllardır hizmet verdiği Bakırköy Belediye Tiyartosu'ndan(sanırız "Tiyatroları" - OYUN) istifa etmek zorunda kaldı.

Müşfik Kenter'in Genel Sanat Yönetmenliğini(sanırız "Yönetmenliği'ni" - OYUN) yaptığı tiyatroda son olarak Sezuan'ın İyi İnsanı adlı oyunda rol alan ve bu oyundaki rolüyle "En İyi Kadın Oyuncu" seçilen Çetinkaya, geçen yıl Tiyatro Festivali'nde başlayan Dostlar Tiyatrosu'nun sahnelediği Samuel Beckett'in Oyunun (sanırız "Oyun" - OYUN) Sonu adlı oyunun başrolünü Genco Erkal'la oynamak için tiyatro yönetiminden izin almış ve oyuna başlamıştı.

Oynun (sanırız "Oyun" - OYUN) Sonu başarıyla sahnelendi, pek çok ödül aldı, Fransa, Almanya gibi ülkelerdeki tiyatro festivallerinde ülkemizi temsil etti. Ama başta Çetinkaya'ya izin veren Bakırköy Belediye Tiyatrosu (sanırız "Tiyatroları" - OYUN) yönetimi, sonrada (sanırız "sonra da" - OYUN) sanatçıya Oyunun Sonu'ndaki rolünü bırakmazsa tiyatrodan atılacağını bildirdi. Bunun üzerine meslek ahlakı olarak bir oyunu yarım bırakamayacağını bildiren Çetinkaya, Bakırköy Belediye Tiyatrosun'ndan (sanırız "Tiyatroları'ndan" - OYUN) atılmadan istifa etmek zorunda kaldı.

Çetinkaya önümüzdeki günlerde hem Oyunun Sonu'ndaki başarısı, hem uzun soluklu onurlu meslek yaşamı, hem de uğrdığı (sanırız "uğradığı" - OYUN) haksızlık nedeniyle Vasıf Öngören Ödülü'yle ödüllendirilecek.

Sanat tarihi eğitimi alan Meral Çetinkaya, 1969'dan itibaren pek çok önemli ounda (sanırız "oyunda" - OYUN) başroller aldı. Pek çok kez "En İyi Kadın Oyuncu" ve "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu" ödüllerini aldı.

Kitleler tarafından televizyonun en uzun ömürlü dizisi Bizimkiler'in Ayla Hanım'ı olarak tanınan Çetinkaya halen televizyonda rating şampiyonu Binbir Gece dizisinde ve sinemalarda Abdullah Oğuz'un Zülfü Livaneli'nden uyarladığı Mutluluk filminde oynuyor.

Çetinkaya, 1979'da Ali Özgentürk'ün Hazal'ıyla başlayarak, Bir Yudum Sevgi (Atıf Yılmaz), Uçurtmayı Vurmasınlar (Tunç Başaran), Eylül Fırtınası (Atıf Yılmaz), Kaç Para Kaç (Reha Erdem), Vizontele (Yılmaz Erdoğan) gibi Türk sinemasının pek çok önemli filminde rol aldı.

Sinemada 1981 Antalya'da Hazal ve 1997 Antalya'da Solgun Bir Sarı Gül'le iki kez "En İyi Yardımcı Kadı Oyuncu" ve 1992 Ankara'da Suyun Öte Yanı'yla "En İyi Kadın Oyuncu" ödüllerini aldı.

ANKARA (13.04.2007 - 16:32)
(MAK AJANS)
Kaynak: http://www.makajans.com/haber.php?h=1&id=3273







BAKIRKÖY BELEDİYE TİYATROLARINDA (sanırız "TİYATROLARI'NDA" - OYUN)NELER OLUYOR?

Kamuoyu AKP'li bakanın (sanırız "Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç" - OYUN) ve belediyenin (sanırız "İstanbul Büyükşehir Belediyesi" - OYUN) Tiyatro konusundaki tutumunu tartışırken, ve CHP İl başkanlığı da bu tartışmalarda Tiyatro Dünyasına (sanırız "Dünyası'na" - OYUN) destek verirken bir CHP'li belediyenin yönetiminde olan Bakırköy Belediye Tiyatrolarında (sanırız "Tiyatroları'nda" - OYUN) AKP icraatlarını da geride bırakan bir uygulama sahneye konuldu!

DT SANATÇILARI DİZİLERDE OYNASIN MI TARTIŞMASI SÜRERKEN BAKIRKÖY BELEDİYE TİYATROSU (sanırız "TİYATROLARI" - OYUN) USTA SANATÇISI MERAL ÇETİNKAYA'YA BİR TİYATRO OYUNUNDA OYNAMA YASAĞI GETİRİP İSTİFAYA ZORLADI.

Bakırköy Belediye Tiyatrolarının (sanırız "Tiyatroları'nın" - OYUN) en eski oyuncularından Meral Çetinkaya'ya getirilen yasaklama pek çok ödül sahibi sanatçıyı istifaya zorlar nitelikteydi. Müşfik Kenter'in Genel Sanat Yönetmenliğini (sanırız "Yönetmenliği'ni" - OYUN) yaptığı tiyatroda son olarak Sezuan'ın İyi İnsanı adlı oyunda rol alan ve bu oyundaki rolüyle "En İyi Kadın Oyuncu" seçilen Çetinkaya, geçen yıl Tiyatro
Festivali'nde başlayan Dostlar Tiyatrosu'nun sahnelediği Samuel Beckett'in Oyunun Sonu adlı oyunun başrolünü Genco Erkal'la oynamak için tiyatro yönetiminden izin almış ve oyuna başlamıştı. Oynun (sanırız "Oyun" - OYUN) Sonu başarıyla sahnelendi, pek çok ödül aldı, Fransa, Almanya gibi ülkelerdeki tiyatro festivallerinde ülkemizi temsil etti. Ama başta Çetinkaya'ya izin veren Bakırköy Belediye Tiyatrosu yönetimi, sonrada (sanırız "sonra da" - OYUN) sanatçıya Oyunun (sanırız "Oyun" - OYUN) Sonu'ndaki rolünü bırakmazsa tiyatrodan atılacağını bildirdi. Bunun üzerine meslek ahlakı olarak bir oyunu yarım bırakamayacağını bildiren Çetinkaya, Bakırköy Belediye Tiyatrosun'ndan (sanırız "Tiyatroları'ndan" - OYUN) atılmadan istifa etmek zorunda kaldı.

Haber : Mak Ajans
Kaynak: http://www.tiyatrom.com/





BAKIRKÖY BELEDİYE TİYATROLARINDA (sanırız "TİYATROLARI'NDA" - OYUN) NELER OLUYOR?

Meral Çetinkaya, Bakırköy Belediye Tiyatroları’ndan istifaya zorlandı.

Kamuoyu AKP'li bakanın (sanırız "Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç" - OYUN) ve belediyenin (sanırız "İstanbul Büyükşehir Belediyesi" - OYUN) Tiyatro konusundaki tutumunu tartışırken ve CHP İl Başkanlığı da bu tartışmalarda Tiyatro dünyasına destek verirken bir CHP'li belediyenin yönetiminde olan Bakırköy Belediye Tiyatrolarında (sanırız "Tiyatroları'nda" - OYUN) AKP icraatlarını da geride bırakan bir uygulama sahneye konuldu!

Haberin devamı için başlığa tıklayınız. (http://www.tiyatrom.com/ dan alınmıştır.)

DT SANATÇILARI DİZİLERDE OYNASIN MI TARTIŞMASI SÜRERKEN BAKIRKÖY BELEDİYE TİYATROSU (sanırız "TİYATROLARI" - OYUN) USTA SANATÇISI MERAL ÇETİNKAYA'YA BİR TİYATRO OYUNUNDA OYNAMA YASAĞI GETİRİP İSTİFAYA ZORLADI. Bakırköy Belediye Tiyatrolarının (sanırız "Tiyatroları'nın" - OYUN) en eski oyuncularından Meral Çetinkaya'ya getirilen yasaklama pek çok ödül sahibi sanatçıyı istifaya zorlar nitelikteydi. Müşfik Kenter'in Genel Sanat Yönetmenliğini (sanırız "Yönetmenliği'ni" - OYUN) yaptığı tiyatroda son olarak Sezuan'ın İyi İnsanı adlı oyunda rol alan ve bu oyundaki rolüyle "En İyi Kadın Oyuncu" seçilen Çetinkaya, geçen yıl Tiyatro

Festivali'nde başlayan Dostlar Tiyatrosu'nun sahnelediği Samuel Beckett'in Oyunun (sanırız "Oyun" - OYUN) Sonu adlı oyunun başrolünü Genco Erkal'la oynamak için tiyatro yönetiminden izin almış ve oyuna başlamıştı. Oynun (sanırız "Oyun" - OYUN) Sonu başarıyla sahnelendi, pek çok ödül aldı, Fransa, Almanya gibi ülkelerdeki tiyatro festivallerinde ülkemizi temsil etti. Ama başta Çetinkaya'ya izin veren Bakırköy Belediye Tiyatrosu (sanırız "Tiyatroları" - OYUN) yönetimi, sonrada (sanırız "sonra da" - OYUN) sanatçıya Oyunun (sanırız "Oyun" - OYUN) Sonu'ndaki rolünü bırakmazsa tiyatrodan atılacağını bildirdi. Bunun üzerine meslek ahlakı olarak bir oyunu yarım bırakamayacağını bildiren Çetinkaya, Bakırköy Belediye Tiyatrosun'ndan (sanırız "Tiyatroları'ndan" - OYUN) atılmadan istifa etmek zorunda kaldı. (Haber : Mak Ajans) (http://www.tiylatro.com/ dan (sanırız "http://www.tiyatrom.com" -OYUN)

Kaynak: http://www.tiyatrodergisi.com.tr/public/?nid=3267

Haberi ilk önce www.tiyatrodergisi.com.tr adlı sitede okuduk... Ardından aynı haberin www.tiyatrom.com adlı sitede bulunduğuna tanık olduk... www.makajans.com adlı sitede de aynı haber vardı...

Bakırköy Belediye Tiyatroları yetkililerinin görüşünün alınmadığı, yazılmadığı bu haber, bizi tatmin etmediğinden, telefonla görüş aldık...

Gayet ilgili bir tavırla görüş belirten yetkili Aynur Kulaksızoğlu:

Bu yayınlardan rahatsızlık duyduklarını, kendilerinin dinlenmediğini, yarın (18 Nisan 2007) bir toplantı yapıp, durumu değerlendireceklerini ve ondan sonra bizi de telefonla bilgilendireceklerini dile getirdi...

Bu arada, emekliliği gelen Meral Çetinkaya'nın istifa ettiğini ve bunun da çok doğal birşey olduğunu belirtti...

Telefon görüşmesinin dışında, bir de e-posta atmayı uygun gördük
:


Sizin görüşlerinize önem verilmeden yayımlanan "Meral Çetinkaya istifası" haberi bize doğru gelmediğinden, sizin de görüşünüzü alarak haber yapmak istiyoruz...

Bize bu konuda bilgi verirseniz iyi olur...

Hüseyin Hilmi Bulunmaz
Tiyatro OYUN dergisi sahibi

Şimdi bekliyoruz... Yarını bekliyoruz... Bize telefon yada e-postayla haber gelirse okurlarımıza ileteceğiz... Gelmezse, makajans.com, tiyatrom.com, tiyatrodergisi.com.tr adlı siteleri ciddiye almak zorunda kalacağız...

Bu arada, Meral Çetinkaya'nın bir açıklama yaptığına tanık olmadık... Meral Çetinkaya da bir açıklama yaparsa, onu da ciddiye alacağız...