19 Nisan 2007 Perşembe

A. Ertuğrul Timur'dan gece gelen e-posta

A. Ertuğrul Timur

Sayın Hilmi Bulunmaz,

Tiyatrom.com uzun süredir ve halen Türkiyenin en çok okunan tiyatro yayını olmakla birlikte bir amatör yayındır. Üstelik salt parasal kazanım olmaması anlamında değil yayıncılık ve teknik anlamda da amatördür. Bizim sayfalarımızda yer alan tüm yazılar dışarıdan e-mail yoluyla bize iletilmektedir, Bir tane dahi kadrolu ve daimi yazarımız yoktur. Zaman zaman gönüllü olarak muhabirlik yada başka alanlarda yardımı olanlar olmakla birlikte gerçek "kadroları olan, basılı pek çok dergi hatta gazeteden çok okunsa da" anlamda bu yayının tüm yükü ve sorumluluğu, tüm kadrosu bir tek kişiden, benden ibarettir. Yayın kurulu, editör, muhabir vb olmadığı gibi günlük yaşamım içerisinde ve şartlarım dahilinde çoğu zaman telefonlarla haber toplama yada doğrulatma zamanı ve olanağı da yoktur. Doğal olarak da bu şartlarda ciddi ve sorumlu bir yayıncılığı başarılı olunabilirlik ölçüsünde zorlayarak olumaya çalışılmaktayım. Bunu sık sık yazılarımda da, katıldığım toplantı ve panellerde de dile getirdim, bu vesileyle de bir kez daha dile getirmiş oluyorum.

Bunların sonucu olarak elbette yanlış bilgilendirilmemiz, hatalı yazılar, haberler kaleme almamız mümkündür. Biraz önce yaptığım hızlı bir tarama ile sayfalarımızda bugüne dek 14 defa düzeltme yazısı girdiğimizi belirledim. 7 yıldır yayında olan bir sitede 14 kez düzeltme talebinde bulunulmuş. Yani yıl başına ortalama 2 düzeltme talebinde bulunulmuş ve her bir talebi değerlendirmiş ve girmişiz. (Kullanılan Cevap hakları bu sayıya dahil değildir)

Elbette ki belki yanlış haber sayısı 14'den daha da fazladır fakat her zaman düzeltme yapacak duyarlılıkta birileri çıkmamış olabilir. Fakat bizden talep edilen düzeltmeleri girdik ve eğer talep etmişlerse düzeltmeyi yapan kişinin de adını ekleyerek teşekkür ettik. (Dilerlerse diyorum çünkü herkes "Bennnnnn buldum hatayı bennnnn düzelttim!.." diye illede ortaya çıkmıyor kimileri sadece bir hata var gözünüzden kaçmış olabilir deyip isim dahi belirtmeden katkı yapıyor)

Ayrıca alıntı yaptığımızda da alıntı olduğunu mutlaka belirtmekteyiz. Bakırköy Belediye Tiyatroları haberinde alıntı yaptığımızı, haber kaynağımızı belirttik. Kaynak belirtmek sadece kaynağa saygıdan değil okura da kaynağımız budur güvenilirliğine siz karar verin demektir.

Ayrıca Bakırköy haberinin dili konusunda sizin sitenizde yaptığınız düzeltmeye de teşekkür ettik..

Geriye dönük olarak bugün link verdiğiniz Coşkun Büktel sitesindeki Feridun Çetinkaya'nın Üstün Akmen e dair düzeltmesini de yayınlamıştık ve hatta bu yazıda Feridun Çetinkaya kendisi bu düzeltmeyi yayınladığımız için şu sözle teşekkür ederken siz bizi düzeltmelere yer vermemekle itham ediyorsunuz " Okuyucularına karşı olan sorumluluklarını yerine getirerek bu düzeltmeyi yayınladıkları için tiyatrom.com sitesine emeği geçenlere teşekkür ederim." Feridun Çetinkaya

Verdiğiniz örnek dahi sizin yada Coşkun Büktel'in ithamınızı geçersiz kılmakta. (NOT: www.tiyatrom.com adlı sitedeki Çetinkaya düzeltmesini "KÖRLER KÖRLERİ İZLİYOR!" - http://www.coskunbuktel.com/buktelkorlarkorlariizliyor.htm - adlı yazısında, zaten kendisi aktarmış olan Coşkun Büktel'in hangi ithamı, nasıl geçersiz kılınıyor? Timur, buradan hangi mantıkla, Büktel'e nasıl sıçrıyor? Anlamış değilim. HB)

Sonuç olarak ben yeterli özeni en azından göstermeye çalışıyorum, en azından sizlerle ve herkesle yazışırken saygılı bir üslubu tercih ediyorum, kişisel suçlamalara girmiyorum. Fakat bunun karşılığında sizin "sazan" gibi amiyane tabirlerle, argo deyişlerle eleştirilerinizin eleştiri değil hakaret boyutuna vardığı bir gerçektir. Bu ne sanatçı kimliğinize, ne aydın tavrınıza, ne de yayıncılık üslubuna uygun değildir.

Bu şekildeki yaklaşımınız sürdüğü sürece doğal olarak sizi ne kadar ciddiye alıp ne derece yanıt vermeliyim emin değilim.

Bilgilerinize

Ertuğrul Timur