23 Nisan 2007 Pazartesi

'Brecht Tiyatrosu ve Oyunculuk Atölyesi'

28 NİSAN CUMARTESİ TİYATRO ATÖLYESİ

Konu: Brecht Tiyatrosu Ve Oyunculuk Atölyesi

Yöneten: Adnan Tönel
Yer: Sermet Çifter Salonu
Saat: 14.30

Bertolt Brecht'in epik - diyalektik tiyatrosu hakkında mutlaka bir fikriniz vardır. Anımsatmak gerekirse Brecht, Marks'ın toplumcu "eylem" planını gerçekleştirmek üzere tiyatro sanatını, önerilen toplum projesini açıklayıcı işlevsel - estetik bir araca dönüştürdü. Bu tiyatro eğlendirirken eğitmeyi amaçladığı işçi kesimine sesleniyor; toplumdaki ahlâk düşkünlüğünü nedenlerine inerek inceliyor, suçluyu yakalıyordu. Suçlu, paranın tanrı olduğu, eşitsizliğin, sömürünün kol gezdiği ve mutlaka değiştirilmesi gereken sistemdi. Yazarın kimi oyunlarından sahnelerin dramaturjisinin ve rol çalışmalarının yapılacağı atölye 20-40 yaş arasına hitap etmektedir.

Etkinlik 20 kişi ile sınırlıdır.(yaş aralığı 20-40)

Rezervasyon için 0212 252 47 00/503

Tıklayın: Brecht Tiyatrosu ve...


Adnan Tönel'in kaleme aldığı paragrafı, bir de biz "yenileyerek" yineleyelim:

Bertolt Brecht'in epik - diyalektik tiyatrosu hakkında mutlaka bir fikriniz vardır. Anımsatmak gerekirse Brecht, Marks'ın toplumcu (sosyalist/komünist) "eylem" (sosyalist devrim) planını gerçekleştirmek üzere tiyatro sanatını, önerilen toplum projesini (sosyalist toplum yapısına ulaşmak isteyen tasarı) açıklayıcı işlevsel - estetik bir araca dönüştürdü.

Bu; tiyatro, eğlendirirken eğitmeyi amaçladığı işçi kesimine (işçi sınıfına) sesleniyor; toplumdaki ahlâk düşkünlüğünü (kapitalizmin ahlaksızlığını) nedenlerine inerek inceliyor.

Suçluyu (kapitalist üretim ilişkilerini) yakalıyordu. Suçlu, paranın tanrı olduğu, eşitsizliğin, sömürünün kol gezdiği ve mutlaka değiştirilmesi gereken (kapitalist) sistemdi.

Yazarın kimi oyunlarından sahnelerin dramaturjisinin ve rol çalışmalarının yapılacağı atölye 20-40 yaş arasına hitap etmektedir.

Finans kapitalin yasasına yaslanarak, masasında işlem yaparak, kasalarının arasından geçerek, tiyatro çalışması yaptıran Adnan Tönel'i; Brecht ile ilgilenmek yormuyor mu?! Çok merak ediyoruz...